Oprezno u prometu

Zbog jakog vjetra u prekidu brojne trajektne i brodske linije

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELLKolnici su mjestimice vlažni i skliski, ponegdje ima i magle, zbog vjetra, u prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC37 u Dugoj ulici u Petrinji.


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;
Na zagrebačkoj obilaznici – čvor Jankomir (A3) zbog sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca A2 prema A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (s A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20. prosinca.


Zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.


Zatvorena je državna cesta prema GP Miljana. Alternativni smjer kretanja za prelazak državne granice je granični prijelaz Plavić-Sedlarjevo (prijelaz za putnike sa slobodom kretanja – državljani EU, EGP, CH). 


GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.


Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).


Na GP Tovarnik (Šid) čekanja na izlaz su od 30 minuta do 2 sata.


Zbog vjetra, u prekidu su: trajektna linija: Lopar-Valbiska, Zadar(Gaženica)-Ist(Kosirača)-Olib-Premuda(Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17. studenoga, ako vremenski uvjeti dopuštaju.


U prekidu su brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak; katamaranska linija Lun-Tovarnele (Novalja)– Rab –Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa