Snijeg i bura

Kamioni s prikolicom i dalje ne mogu prema Rijeci, zatvorena autocesta do Delnica

Hina

Foto: M. KRMPOTIĆ

Foto: M. KRMPOTIĆZbog snijega u Gorskom kotaru te olujne bure u priobalju i dalje nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače u smjeru Rijeke te obratno, izvijestio je u četvrtak  ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8.


Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (ostale kategorije voze obilazno Gračac-Obrovac-Karin ili Gračac-Knin), autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Karlobaga, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački DC54, Paški most DC106 te lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.
Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).


Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.


Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na pojedinim dionicama u Lici i Gorskome kotaru.


Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza.


Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska, te brzobrodska Mali Lošinj-Unije-Susak.