Snijeg i bura

Blokiran promet kamionima s prikolicama prema Rijeci, potpuno zatvorena A7 od Svetog Kuzma do Šmrike

P. N.

Foto: ARZ

Foto: ARZZbog bure za sav promet zatvorena je autocesta A7 od čvora Sveti Kuzam do čvora Šmrika.


Samo za osobna vozila otvorene su:


autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (ostale kategorije voze obilazno državnim cestama preko Gračaca-Obrovca i Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,autocesta A7 između čvorova Draga i Sveti KuzamJadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),Paški most (DC106)lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zbog snijega u Gorskom kotaru i Lici te olujne bure u priobalju trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Rijeke te obratno.

Foto: ARZ


Foto: ARZNa Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, te dodatno još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.


Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.


U Lici:DC1 Krnjačko Zagorje-Slunj-Grabovac-Vaganac-Ondić-GračacDC23 Kapela-Žuta Lokva-SenjDC25 Korenica-Lički OsikDC25 Gospić-KarlobagDC50 Žuta Lokva-Lički OsikDC42 Stubica-Vrbovsko-LjubošinaDC52 Špilnik-Korenica,DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo SeloDC218 Užljebić-Donji Lapac-DobroseloDC522 Udbina-Gornja PločaŽC5169 Bjelopolje-Donji LapacŽC 59125 Kosa Janjačka-Čanak- zabrana za sve skupine vozilasve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije

U Gorskom kotaru:


A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i KikovicaDC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-KikovicaDC32 GP Prezid (gr.R.Slov.) – Parg (DC305) – Delnice (DC3)DC42 Stubica-Ogulinski HreljinDC203 GP Brod na Kupi – Delnice (D3)DC305 Parg (DC32) – ČabarDC501 Gornje Jelenje-MejaŽC 5030 Platak-KamenjakŽC 5032 Crni Lug – Mrzle Vodice – G.Jelenje (D3)ŽC 5191 Sopač (D3) – Mrkopalj – TukŽC 5062 Kraljev Jarak – Fužine – LukovoŽC 5068 Hreljin-Zlobin-FužineŽC 5094 Breze-StalakOstale žup. i lok. ceste na području Vrbovskog i DelnicaZbog sniježnih nanosa za sav promet zatvorene su:ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje JelenjeŽC5062 Lič-Lukovo.U Slavoniji:DC53 Krndija – Gradište (DC51) – Ruševo (D38); Ruševo (D38) – Dilj;DC69 Voćin-Zvečevo-Kamenska – zbog zimskih uvjeta zabrana za sve skupine,ŽC4030 Kutjevo–Petrov vrh-Orahovica – zbog zimskih uvjeta zabrana za sve skupine.

Foto: ARZ


Foto: ARZStožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.Na A6 čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.