Olujni vjetar

Zatvorena magistrala od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene; ograničenja na autocesti Rijeka-Zagreb i riječkoj obilaznici

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina), državna cesta Gračac-Obrovac i Gospić-KarlobagZAGREB Zbog olujnog vjetra trenutno nema otvorene ceste za teretna vozila iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno, a u prekidu su i neke trajektne i brodske linije, izvijestio je u srijedu navečer Hrvatski autoklub (HAK).


Za sav promet zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Posedarja i starog Masleničkog mosta, državna cesta Gračac-Knin, Maslenica-Zaton Obrovački,  Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.


Samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina), državna cesta Gračac-Obrovac i Gospić-Karlobag.
Zabrana za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle je na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo DC217, na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, na državnoj cesti DC1 brza cesta Solin-Klis te na cesti Križišće-Kraljevica.


Zabrana je za I i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom na dionici državne ceste Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, autocesta između čvorova Orehovica i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja.


U prekidu neke trajektne i brodske linije


Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska, Zadar-Ist-Olib-Premuda, Zadar (Gaženica)-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Supetar, Rogač-Split, Split-Vela Luka, Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska, Split-Vis; Orebić-Dominče, Valbiska – Merag


U prekidu su i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice te katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar s polaskom iz Zadra u 20:00, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Milna-Rogač-Split, Split-Hvar-Korčula.