HAK

Jak vjetar otežava promet diljem zemlje

Hina

Arhiva NL

Arhiva NLZbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).


Po izvješću Hrvatskog autokluba (HAK), na dijelu dionice autoceste A1, između tunela Bristovac i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog olujnog vjetra.


Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti. Mogući su odroni. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.


Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste). Obilazak je: Žažina-Petrovac-Mala Gorica.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


U prekidu je trajektna linija 435 Zadar (Gaženica) – Iž (Bršanj) – Rava – M. Rava. Ticanje luka M. Rava i Rava obavit će se sutra s polaskom iz Zadra (Gaženice) u 15,30 sati. Povratno putovanje iz M. Rave je u 18,15 a iz Rave u 18,35 sati.