HAK

U Gorskom kotaru pada susnježica, od Delnica do čvora Čavle mogu samo automobili

HinaAutocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostala vozila je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).


Za sve skupine vozila otvoreni su:


– autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (vozi se uz ograničenje brzine od 60km/h od tunela Bristovac do vijadukta Božići, zbog jakog vjetra),– DC27 Gračac-Zaton Obrovački,– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,– Krčki most,– Paški most.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.
Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na:


– Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene,– autocesti A7 Draga-Šmrika,– lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice pada susnježica.


Zbog poplava prekinut je promet:


– DC36 Karlovac-Šišljavić, u mjestima Koritinja, Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko,– DC47 Hrvatska Kostajnica-Dvor u mjestima Kuljani i Zamlaća,– ŽC3231 Glina-Veliki Obljaj u mjestu Šibine,– ŽC3223 Topusko-Maljevac u mjestu Staro Selo.

Zbog srušenih stabala prekinut je promet na Sljemenskoj cesti.


Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora.


Od 5. svibnja na graničnom prijelazu Metković zabrana je prometa za turističke autobuse. Granični prijelaz Dvor otvoren je za promet putnika i osobnih vozila.


Trajekti i katamarani plove redovito.