Jugo ometa prometovanje

Ograničen promet na A6 između Kikovice i Delnica te na Krčkom mostu

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3; zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica, a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila) na brzoj cesti Solin-Klis (DC1)Dok jugo hara Jadranom HAK je u petak u 23:43 sati objavio podatke o prohodnosti cesta.


Za sve skupine vozila otvoreni su:
 • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;


 • Jadranska magistrala (DC8);


 • Paški most;


 • most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.


Zbog vjetra:
 • samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3;


 • zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica, a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila) na brzoj cesti Solin-Klis (DC1).


Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima ne cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Radovi


Zbog radova, u noći 15./16. studenog od 22:30 do 5 sati tunel Selca-Dubovica na državnoj cesti DC116 Hvar-Stari Grad na otoku Hvaru bit će zatvoren za sav promet. Obilazni pravac je županijskom cestom Ž6252, Hvar – Brusje – Stari Grad. U slučaju potrebe, za vozila službe hitne pomoći, vatrogasne službe, unutarnjih poslova i vojne policije osigurat će se prolaz kroz tunel.


Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:
 • zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.


Autocesta A3 Bregana-Lipovac:


 • zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;


 • na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.


Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):


 • zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine;


 • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.


Državna cesta DC1:
 • zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h.


 • privremeno zatvaranje DC1 na dijelu od raskrižja državnih ceste DC1 i DC206 (ulaza u grad Krapinu) do mjesta Žutnica u vrijeme izvođenja završnih radova sanacije nadvožnjaka Žutnica. Obilazak: DC1–Krapina–DC206–nerazvrstane ceste NC 1.1-Žutnica-DC74-Đurmanec-DC1.
Povodom obilježavanja dvadeset i osme godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto Klub Korčula organizira tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake (13.11.2019.) do Vukovara (18.11.2019.). Molimo ostale sudionike u prometu na pojačan oprez i razumijevanje. Kretat će se kako slijedi:


 • 15.11.2019.g. (petak) start u 8 sati: Gospić-Rizvanuša-Gospić-Ljubovo-Plitvička jezera-Slunj-Petrinja-Sisak-Bjelovar;


 • 16.11.2019.g. (subota) start u 8 sati: Bjelovar-Kloštar Podravski-Virovitica-Daruvar-Garešnica-Lipik-Pakrac-Požega;


 • 17.11.2019.g. (nedjelja) start u 8 sati: Požega-Slavonski Brod-Našice-Đakovo-Vinkovci-Osijek-Tenja;


 • 18.11.2019.g. (ponedjeljak) start u 8 sati: Tenja-Vukovar.


Od 16. do 18. studenoga 2019. godine, 50 (pedeset) pripadnika 3. mehanizirane bojne „PAUCI“, Gardijske mehanizirane brigade, Hrvatske kopnene vojske provode hodnju na relaciji od Knina do Škabrnje državnim cestama u dužini od 75 kilometara u povodu obilježavanja 28. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu:


 • 16. studenog 2019. od 09:00 do 15:30 sati na relaciji Knin – Kistanje;


 • 17. studenog 2019. od 08:00 do 16:00 sati na relaciji Kistanje – Benkovac;


 • 18. studenog 2019. od 06:00 do 09:30 satina relaciji Benkovac – Škabrnja.


Od petka, 15. studenog zimska oprema obvezna je na zimskim dionicama cesta u Republici Hrvatskoj. U Odluci o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj (NN 145/2013.) koju je donijelo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, navedeno je da je zimska oprema obavezna na pojedinim dionicama od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine.Obaveza uporabe zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Također, zimska oprema može biti obavezna na pojedinim cestama prije ili nakon tog razdoblja, što ovisi o trenutnim vremenskim uvjetima, u slučaju snijega ili poledice.Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Od 1. studenoga do 31. ožujka sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz srpnja ove godine (NN 70/2019), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.


Zimska oprema


Obaveza uporabe zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Također, zimska oprema može biti obavezna na pojedinim cestama prije ili nakon tog razdoblja, što ovisi o trenutnim vremenskim uvjetima, u slučaju snijega ili poledice.Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Od 1. studenoga do 31. ožujka sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz srpnja ove godine (NN 70/2019), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.


Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.