Oprez u prometu

Na cestama magla, između Kikovice i Tuhobića puše jak vjetar

HinaKolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti, a ponegdje ima i magle: jak vjetar između Kikovice i Tuhobića na A6, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.


Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2 te A11 Jakuševec-Lekenik.Mogući su odroni.

HAK savjetuje da se na put ne kreće bez zimske opreme.


Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na Jadranu između 12 i 16 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidromteorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 20. studenoga.  Na kopnu ujutro mjestimice magla i mraz.


Vjetar uglavnom slab, na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak, ujutro i prijepodne na srednjem i južnom dijelu povremeno i jaki.