DHMZ i HAK

Magla smanjuje vidljivost na cestama, navečer mogući pljuskovi

Hina

https://pixabay.com

https://pixabay.comZAGREB Djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za četvrtak. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla.


Moguć je lokalni pljusak i grmljavina, izglednije u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, osobito kasno navečer. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31 Celzijev stupanj.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok; A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zagreba; A3 Bregana-Lipovac između Zagreba i Nove Gradiške; A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba; A5 Đakovo-Sredanci i na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata.
Danas od 6 do 10 sati, zbog snimanja filma na državnoj cesti DC106 Žigljen-Novalja na otoku Pagu, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.


Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Zaprešić; A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda i na A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Komin (od 59.+250 do 65. +070 km).


Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.


Na graničnim prijelazima nema čekanja.