Gužve na cestama

KOLONA DUGA 3 KILOMETRA Pojačan promet s Krka prema kopnu

Hina

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle

Pojačan je promet s otoka Krka prema kopnu, a kolona vozila je duga oko 3 kilometra, izvijestio je u nedjelju kasno popodne Hrvatski autoklub (HAK). Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Jak vjetar povremeno puše na autocestama: A1 između tunela Ledenik i vijadukta Božići (80 km/h) te A6 RijekaZagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.


Zbog povremenih lokalnih pljuskova mokri su i skliski kolnici u Slavoniji, Baranji i Gorskom kotaru. Mogući su odroni.


Večeras od 22 sata do sutra, 18. lipnja, u 15 sati zbog radova na Istarskom ipsilonu na dionici između čvorova Cerovlje i Lupoglav (A8) vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone.

Do 30. listopada zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju uOpuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Od 16. lipnja do daljnjega liniju 431A: Zadar-Preko obavljat će trajekt Mate Balota s početnim polaskom iz luke Zadar u 9,30 sati s veza broj 1.