Oprezno

HAK upozorava vozače: Na autocesti A1 jutros je uočen – vuk

HinaHAK upozorava vozače u izvješću od 7:20 sati da je uočen vuk na autocesti A1 između 376. i 380. kilometra, a na A3 predmet na kolniku na 174. km između čvora Lužani i čvora Nova Gradiška u smjeru Bregane.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 kod čvora Donja Zdenčina i na autocesti ? A3 Bregana-Lipovac između ?Ivanje Reke i Križa. Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i kliski. Mogući su odroni.


Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; ?Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.
Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta (poledica na kolniku) u Lici: DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo (g.ž.ZD)-Mazin – Bruvno (D1), ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje, ŽC5203 Dobroselo-Srb i županijske i lokalne ceste na području Korenice.


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split. ?Katamaran na liniji 9603 Jelsa – Bol – Split će isploviti iz luke Stari Grad u 06:00 h bez pristajanja u luke Jelsa i Bol.