Oprez

HAK: Jak vjetar usporava promet

Hina Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22 sata.


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo.Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije, a slab snijeg mjestimice pada u dijelu Slavonije. Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se sporije na dionici autoceste A6 između tunela Tuhobiča i čvora Vrbovsko.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK vozače poziva da voze opreznije, podsjeća ih da prilagode brzinu uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.