Odobrili Leonid i Kala

RIJEČKI BREND “BABY LEKA” Nakon porodiljnog ostala bez posla pa hobi pretvorila u posao

K. B.

Baby LeKa

Baby LeKa

Kad sam ostala bez posla, nisam puno razmišljala o mogućnostima, nego sam odlučila pokrenuti vlastiti brend i svoj hobi pretvoriti u zanimanje, priča diplomirana ekonomistica Branka KurelićBranka Kurelić


Branka Kurelić


Kapice, šalovi, slinčeki, gricke, podlošci za kolica, marame za dojenje, kravate, leptir mašne, ljetni šeširi, trake za kosu, platnene torbe, hlače, ruksaci, didaktičke kocke…, dio je to proizvoda koji nastaju u malom obiteljskom obrtu Baby LeKa. Ovaj brend modnih dodataka za bebe, djecu i mame, nastao je prije dvije godine u Rijeci, a iza njega stoje Branka i Bojan Kurelić, koje su na taj poslovni poduhvat motivirala njihova djeca, Leonid i Kala, čija su ih imena i inspirirala za naziv.
Šareni proizvodi veselih boja rade se od početka do kraja ručno, najčešće prema narudžbi, vodeći strogo računa o kvaliteti materijala koji se koriste. Materijali su pamučni, uglavnom hrvatskih proizvođača, a o ponudi i naručivanju zainteresirani se mogu informirati na Facebook stranici Baby Leka (@babyleka12).


Hobi pretvoren u posao


– Prije sedam godina završila sam tečaj šivanja i krojenja. Kako me nitko u obitelji nije mogao podučiti, to je bio logičan izbor. Od tada pomalo šijem za osobnu upotrebu, ali obzirom da sam radila u odjelu marketinga u jednoj velikoj firmi, uz brigu o malom djetetu, mašina je uglavnom skupljala prašinu. Sve se nekako pokrenulo u drugoj trudnoći, kada je stara Bagatova Danica konačno došla u prvi plan.


 Trebalo je par sitnica za bebu, a istovremeno je među mojim prijateljicama i susjedama bio pravi „baby boom“. Izrađivala sam dekice, slinčeke i trakice za kosu za poklone. Reakcije su bile odlične. Kad sam ostala bez posla, nisam puno razmišljala o mogućnostima, nego sam odlučila pokrenuti vlastiti brend i svoj hobi pretvoriti u zanimanje, priča mama Branka, diplomirana ekonomistica, koja je nakon porodiljnog ostala bez posla pa svoj hobi pretvorila u posao.Gricke


Gricke služe za – grickanje. Kako bebama koje se nose u nosiljci povremeno rastu zubići, tako imaju i potrebu grickati sve oko sebe. Umjesto da se ošteti puno skuplja nosiljka i da ju roditelji često moraju prati, osmišljene su gricke. Kopčanje je na tri seta drukera, a peru se na 40 stupnjeva. Sastoje se od dva sloja pamuka po izboru, a u sredini je pamučna felpa koja jako dobro upija.Baby LeKa


Baby LeKa


– Rukotvorine su ušle u moj život baš onda kad je trebalo.  Ubrzo nakon što sam rodila, sjela sam za mašinu. Beba je po noći spavala, a ja šivala. Uključila sam se u poslovni svijet kroz nešto sasvim drukčije od dotadašnjeg iskustva rada u velikoj kompaniji. Rad u obiteljskom obrtu je sasvim drukčije iskustvo, prisjeća se kreativka iz Rijeke.


Kvalitetni pamučni materijali


– Moji proizvodi rezultat su potreba koje sam imala sa svojom djecom. Krojevi su jednostavni, ali ih krasi visoka funkcionalnost. Mislim da su višestruka funkcionalnost proizvoda i promišljanje o njoj upravo ono što moje proizvode izdvaja od mase sličnih na tržištu. Također se vodim i pristupačnošću cijena kako bi bili dostupni svima koji ih trebaju. Tako su moje kapice nosive s dvije strane, čime se jedan proizvod može uklopiti u više odjevnih kombinacija. Grickalice za nosiljku imaju trakice za vješanje raznih sitnica koje zabavljaju bebu dok je u nosiljci. Dekica ima didaktičke elemente te može služiti i kao podloga za igru, pored svoje uobičajene funkcije pokrivanja. Didaktička krpica, osim igračke, može biti i lagani prekrivač. Pri stvaranju proizvoda uvijek razmišljam  dodati još koju funkciju osim one osnovne, kako bi se mogli duže koristiti jer je poznato da bebe sve brzo prerastu. Koristim vrlo kvalitetne pamučne materijale, vodeći računa o sigurnosti svega što koriste najmlađi, kaže Branka, te otkriva da ovaj posao ima i jedan nedostatak.


– Kad bih strojeve i tkanine nosila na godišnji odmor, trebala bih iznajmiti kombi ili ići s još jednim autom, tako da, kad odmaram – odmaram. Posvetim se obitelji, raščistim misli i stvorim mjesta za nove ideje. Premda mašina počne nedostajati nakon dva do tri dana. Ali, zato često iskoristim godišnji odmor za kupovinu novih tkanina u nekom webshopu. 


Baby LeKa


Baby LeKa 


Baby LeKa


Baby LeKaBaby LeKa


Baby LeKaBaby LeKa


Baby LeKaBaby LeKa


Baby LeKaBaby LeKa


Baby LeKaBaby LeKa


Baby LeKa