Psi i mačke sa stilom

Predmeti za ljubimce s potpisom domaćih dizajnera

Ivana Kocijan

Matilda Marelja i Jelena Bralić stoje iza brenda Robowsky

Matilda Marelja i Jelena Bralić stoje iza brenda Robowsky

Među onima koji su se okušali u dizajniranju različitih predmeta za kućne ljubimce su i poznati modni dizajneri Juraj Zigman i dvojac Elfs – kostrenski dizajner dizajnirao je atraktivne jastuke za kućne ljubimce Lay-Z-Dog i Lay-Z-Kitty Što je zajedničko Robertu Cavalliju, Pauli Abdul, modnom brendu Louis Vuitton te našem Jurju Zigmanu i modnom dvojcu Elfs? Svi oni okušali su se u dizajniranju različitih predmeta za kućne ljubimce. 


Elfsi su tako poznati po dizajnerskim maramama za pse, kreiranima u svrhu promoviranja udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca iz azila Dumovec, a i oni i Zigman za istu su akciju dizajnirali i prigodne majice. Kostrenski dizajner tu nije stao pa je u suradnji s njemačkom tvrtkom Lay-Z dizajnirao i atraktivne jastuke za kućne ljubimce Lay-Z-Dog i Lay-Z-Kitty. Udobni jastuci za pse i mačke izrađeni su u nekoliko veličina, zaštićeni su čičak-trakom i velikim patent-zatvaračem te ne sadrže nikakve štetne tvari i bojila. 


  U moru proizvoda s oznakom Made in China, predmeti za kućne ljubimce s potpisom domaćih dizajnera pravo su osvježenje. Iako ponuda proizvoda s oznakom Made in Croatia nije prevelika, u Lijepoj Našoj ne nedostaje proizvođača odjeće, namještaja i drugih predmeta namijenjenih isključivo kućnim ljubimcima. 
Primjerice, proizvodnjom odjeće za pse bavi se zagrebački Vau-design studio koji je 1997. godine, tada kao jedini obrt takve vrste na hrvatskom tržištu, započeo s izradom odjeće i tekstilne opreme za kućne ljubimce. Od samih početaka dizajnirali su široku paletu proizvoda, a krojeve i veličine prilagođavali svim vrstama pasa. 


  – Sve proizvode izrađujemo u Hrvatskoj, a proizvodimo: zimske i kišne kaputiće, skafandere, trenirke, šilterice, kape za uši, prigodne navijačke proizvode, božićne kaputiće i proizvode za maškare. Izrađujemo još i specijaliziranu opremu koju koriste psi školovani za pomoć slijepim i invalidnim osobama te psi školovani za spašavanje ljudi u raznim nevoljama. U budućnosti u ponudu planiramo uvrstiti nove modele kaputića od različitih vrsta materijala. Svi naši proizvodi su funkcionalni, jednostavni za korištenje i izrađeni su od kvalitetnih materijala – otkrila nam je vlasnica Mirta Antić. 


Opširnije u tiskanom izdanju