Učenje uz kockice

GENIJALNA IDEJA Učiteljica objašnjava matematiku djeci pomoću Lego kockica i rezultati su odlični

P. N.

Foto: designyourtrust.com

Foto: designyourtrust.com

Da matematika može biti i zabavna pokazala je učiteljica Alycia Zimmerman koja u svojoj nastavi redovno koristi Lego kockice kako bi učenicima pomogla u razvoju matematičkih vještinaLegići su savršena igra, u tome se slažu i veliki i mali. Ova zarazna igra slaganja kockica djeci omogućuje razvoj kreativnosti, logičkog razmišljanja te pomaže u razvoju fine motorike. No, jeste li znali da popularne kockice mogu biti i odličan alat za učenje matematike? Ova je učiteljica došla do genijalne ideje kako mališanima objasniti matematiku pomoću Lego kockica.


Da matematika može biti i zabavna pokazala je učiteljica Alycia Zimmerman koja u svojoj nastavi redovno koristi Lego kockice kako bi učenicima pomogla u razvoju matematičkih vještina. Lego kockice, kako navodi, pružaju odličnu mogućnost za objašnjavanje osnovnih matematičkih principa i računskih operacija učenicima. Učiteljica otkriva kako mališani vrlo dobro reagiraju na ovu metodu učenja pomoću Lego kockica te da na taj način vrlo brzo usvajaju nova znanja.

Razlomci, kvadrati, zbrajanje, oduzimanje i množenje mnogo je lakše uz šarene kockice a čini se da su ovu popularnu metodu mali matematičari jako dobro prihvatili. Na ovaj jednostavan i zabavan način čak i predškolci mogu svladati osnove matematike, a roditelji školaraca mogu pomoći u rješavanju domaćih zadataka. Stoga, Legiće u ruke i neka zabava počne!

Izvor/ foto: designyourtrust.com