SEE-MAR – PROŠIRENJE NASELJA NA MARTINKOVCU

Novi moderni stanovi na atraktivnijoj lokaciji u gradu

P. N.

Ova lokacija pruža savršen spoj mirnoće naselja Martinkovac i gradske vreve 15 minuta udaljenog Korza, uz neposrednu dostupnost javnog gradskog prijevoza i brzog izlaza iz gradaGP Krk je prije dvije godine na Martinkovcu započeo gradnju urbanog naselja koje pruža idealne uvjete stanovanja što se, uostalom, najbolje pokazalo brzom prodajom stambenih prostora u prvom izgrađenom objektu. Projekt je ostvaren u suradnji s Arhitektonsko-građevinskim ateljeom i glavnim projektantom Vladiem Bralićem, dipl. ing.  arh. U neposrednoj blizini te, već useljene, zgrade, u tijeku je gradnja nove, čija je prodaja stanova već je započela. Baš kao i prethodnu, i ovu zgradu karakterizirat će atraktivna lokacija te tehnološka i arhitektonska rješenja koja pružaju posebnu kvalitetu i zadovoljstvo stanovanja. Ova lokacija pruža savršen spoj mirnoće naselja Martinkovac i gradske vreve 15 minuta udaljenog Korza, uz neposrednu dostupnost javnog gradskog prijevoza i brzog izlaza iz grada.Reljefom šireg područja prevladava izuzetno kvalitetan prirodni zeleni ambijent šume i submediteranskog raslinja koje se u nagibu spuštaju od prometnice Rijeka-Kastav prema gradskoj obilaznici i morskoj obalnoj crti. Svoje mjesto u tom zelenilu našlo je i dječje igralište za najmlađe stanare, dok je pješački trg ispred zgrade uređen kao ploha za boravak na otvorenom prostoru kako bi stanari svoje slobodno vrijeme mogli provesti u blizini svog doma.


Pogled na  jug
Promišljena je zamisao o pravilnoj orijentaciji stambenih prostora prema stranama svijeta na način da se izbjegava nepovoljna sjeverna orijentacija. Na taj način svaki stan ima osiguran pogled prema Riječkom zaljevu. Svi stanovi imaju duboke loggie, pojedini i prostrane terase, prilagođene mediteranskoj klimi i boravku na otvorenom.


U prizemlju objekata predviđeni su poslovni prostori različitih namjena, kao supermarket, caffe bar, fitness centar, pekara i sl. dok se na katovima ponavlja kombinacija trosobni, dvosobnih i jednosobnih stanova. U sklopu zgrade predviđeno je ukupno četiri stana lako prilagodljiva osobama smanjene pokretljivosti.  Smješteni su na prvom katu zgrade, što im osigurava neposredan horizontalni evakuacijski izlaz na vanjski prostor u slučaju opasnosti. Objekt ima i zajedničku podzemnu garažu te svakom stanu, ovisno o njegovoj površini, pripada jedno ili dva parkirna mjesta. U sklopu podzemne garaže svakom stanu je osigurano i dodatno spremište. Stanovi su radijalno raspoređeni oko središnjeg prostora sa stubištem i dizalima, a glavni pješački ulaz u stambene dijelove zgrade nalazi se sa sjeverne strane.Visoki energetski standard


GP Krk već je poznat po kvaliteti gradnje, te će tako i ovo naselje biti još jedan u nizu uspješnih projekata. Vođeni ekološkom sviješću, posebnim tehnološkim rješenjima i ugradnjom najkvalitetnijih materijala i opreme, GP Krk svojim kupcima dugoročno osigurava visoku kvalitetu stanovanja uz vrlo nisku potrošnju energije i visoki energetski standard A+.


Dijelove pročelja čine ostakljene stijene. Svi otvori za prirodno osvjetljenje – prozori i klizne stijene izrađuju se od izolacijskog stakla u low-e izvedbi, te će imati ugrađene elemente za zaštitu od sunca (za zatamnjenje). Vrhunska izolacijska svojstva zgrade osigurava i kompaktni fasadni ETICS sustav s mineralnom vunom debljine 15 cm.Prvoklasno uređenje


I novi će stanovi biti opremljeni kvalitetnim keramičkim podnim i zidnim pločicama prve klase, troslojnim parketom, prilagođenim potrebama podnog grijanja, te sanitarnom opremom renomiranih proizvođača. Najmanja svijetla visina stanova iznosi 2,67 metra. Vrhunska stolarija te aluminijske rolete na daljinsko upravljanje dio su standardne opreme svakog stana.


Objekt je opremljen centralnom plinskom kotlovnicom iz koje se toplinska energija razvodi do stanova. U stanovima je instaliran sustav podnog grijanja sa regulacijom temperature u svakoj prostoriji. Topla sanitarna voda također se priprema u centralnoj kotlovnici i razvodi do svakog stana. Stanovi su opremljeni sustavom za daljinsko očitanje mjerila potrošnje.


Hlađenje stanova osigurano putem Daikin klima uređaja.


Građevina je opremljena zajedničkim antenskim sustavom za prijem TV i radio programa.


 


Više informacija o objektu potražite na: www.seemar.eu  [email protected]  i besplatnom telefonu: 0800-654-500