Foto: iStock
Recept za ovaj "lažni sladoled" se sastoji od tek tri potrebne namirnice.
Sorbet se vrlo često naziva i ”lažni sladoled”. Isprva je sorbet bio osvježavajuće piće, a danas je desert. BBC Food ima genijalan osvježavajuć recept jednostavne primjene, za potpuni užitak u omiljenom mangu.
Sastojci
– 3 svježa manga
– 250 grama šećera u prahu
– 2 limuna (iscijediti samo sok)
Priprema
Izrežite mango na komadiće i stavite ga u blender zajedno sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Izmiješajte u mekanu smjesu, sličnu pireu.
Sve zajedno smješajte u aparat za sladoled i stavite da se zamrzne. Kada je smjesa smrznuta, spremite je u plastičnu posudu i pohranite u hladnjak dok ne bude spremna za posluživanje. Odlično je što ovaj miks može trajati i do nekoliko mjeseci.
Savjet
Ako nemate aparat za sladoled, smjesu stavite u plastičnu posudu, poklopite i odložite u zamrzivač na sat vremena. Zatim sa smjese uklonite polu-smrznuti sorbet da se riješite ledenih kristalića i vratite sve da se hladi još dodatnih četrdeset minuta.
Uživajte!