
Foto: Istock
Isprobajte ovaj jednostavni recept za svinjetinu s finim umakom koji će mesu dati bogati okus i mekoću.
Sastojci:
300 g narezane svinjetine
120 ml svijetlog piva
pola žlice senfa
pola žlice meda
brašno
maslinovo ulje
maslac
vlasac
papar u zrnu
sol
Priprema:
Pobrašnite komade svinjetine, te ih ispecite na mješavini ulja i maslaca. Posolite ih i ostavite na toplom. U tavu u kojoj ste pekli svinjetinu, a u kojoj je ostalo ulje od pečenja, ulijte pivo i dodajte med i senf. Promiješajte da dobijete umak. Vratite meso u tavu i pustite da se u umaku kuha još 10 minuta. Ukoliko umak postane pregust, možete ga razrijediti dodavajući malo juhe ili jednostavno tople vode. Na kraju pospite s malo sitno narezanog vlasca i paprom u zrnu. Umjesto vlasca možete upotrijebiti peršin.
Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”