MEDANE SUMMER EVENTS

Punat ovog ljeta postaje nova krčka meka dobre zabave uz more. Evo što sve čeka goste

Mladen Trinajstić

Subtitle Obrt Valovi zvuka u suradnji s Marinom Punat i TZ-om organizira niz događanja uz plejadu zvučnih imena, poput The Frajli, Amire Medunjanin, BB Gipsy Orchestra, Sergeja Ćetkovića, Darka Rundeka... koja će kompleks Medane i otok Krk učiniti okupljalištem sviju željnih dobrog ljetnog provoda



PUNAT – »Medane Summer Events« naziv je novog, jedinstvenog projekta kulturno-zabavnog, ali i edukativnog karaktera koji će, vjeruju njegovi organizatori, već u njegovoj premijernoj sezoni Punat i otok Krk učiniti središtem dobre zabave, guštanja u kvalitetnoj glazbi, ali i okupljalištem svih željnih dobrog, ljetnog provoda uz more.


Cjelosezonski, kalendarski već poprilično zgusnuti slijed koncertnih nastupa poznatih i popularnih imena domaće i regionalne glazbene scene, višednevnih festivala te kazališno-scenskih izvedbi upotpunjenih programima za najmlađe, predstavila nam je Laura Gržančić, čelnica puntarskog obrta Valovi zvuka koji se ambiciozno upustio u projekt pozicioniranja Punta kao regionalno važnog i prepoznatog »ljetnog punkta«, namijenili smo najširoj mogućoj publici, onoj staroj od 0 pa do 99 godina, ustvrdila je uz smijeh naša sugovornica. Ističući da njenu konstataciju najbolje potvrđuje line up gotovo svake od brojnih, već isplaniranih ljetnih glazbenih noći, Gržančić je objasnila i da će, osim bogatog i raznovrsnog programa, važan adut biti i jedinstveni spoj atraktivne lokacije Medane, smještene uz samo more, te društvene interakcije posjetitelja i »nositelja« programa koji ondje kreću već početkom lipnja.


Dvije pozornice


– Kompleks Medane, koji se rasprostire na više od 4,5 tisuća četvornih metara, u vlasništvu je Marina Punat Grupe s kojom smo sklopili višegodišnji aranžman organiziranja i vođenja zabavnih, odnosno glazbenih i kulturnih programa, koje će u ugostiteljskom smislu »servisirati i pratiti« ondje već postojeći objekti te vrste, nastavlja Gržančić dodajući da će posjetitelji Medane Summer Eventsa tako, osim u nastupima brojnih kvalitetnih izvođača, ondje moći guštati i u sadržajima beach bara s bazenom, dječjim igralištima te u kafiću i restoranu koji se nalaze uz prostranu »koncertnu zonu« na kojoj će biti postavljene čak dvije izvođačke pozornice.





Najavljujući skorašnje koncertne nastupe, predstavnica organizatora otkrila nam je da će Medane u Puntu tako već 5. lipnja ugostiti popularne The Frajle, kojima će to biti prvi hrvatski nastup u formi trija, a potom predstavljanja iznimno kvalitetnih, beogradskih real tribute bandova Abba i Queen. Tijekom sezone su nam već potvrđeni i nastupi Amire Medunjanin i Ante Gele, Barcelona Balkan Gipsy Orchestra, Sergeja Ćetkovića, ali i klape Sv. Juraj čiji će nastup biti jedan od onih kojima pokazujemo našu posvećenost baš svim glazbenim žanrovima i izvođačkim stilovima, nastavlja Gržančić. Imenima izvođača možda i najzvučnija događanja zbivat će se u drugoj polovici srpnja kad će, u suradnji s LAA – Los Angeles Agencyem, na našim open air pozornicama tijekom jedne večeri najprije nastupiti legendarni Darko Rundek i njegova Ekipa, kultni zagrebački bend PipsChips&Videoclips, kao i riječki Jonathan. U drugoj prilici, samo koji dan kasnije, svoje će koncertne nastupe na istom lokalitetu također u samo jednoj večeri zaredati i Majke, Brkovi te Mort te još nekoliko jakih i poznatijih izvođača kojima popunjavamo line up treće takve ljetne koncertne večeri.


Đuro, Maca i festivali


Što se pak scenskih zbivanja tiče, program koji je također već pripremljen, ali koji se i u ovom trenu dodatno obogaćuje, nosit će Branko Đurić Đuro sa svojom Đurologijom, a za njim i Dragan Marinković Maca koji će se predstaviti sa stand up izvedbom »Kakva ti je žena, takav ti je život«. Prostrane, infrastrukturno odlično »pokrivene« Medane ovog će ljeta ugostiti i neke već uhodane festivale koji su na tom mjestu proteklih godina stigli izgraditi vlastitu tradiciju, misleći pritom ponajprije na također iznimno popularan Velvet te BeatPoint festival. Večernji glazbeni programi imat će »pretprograme«, a osmišljen je cijeli niz mališanima prilagođenih predvečernjih zbivanja poput pričaonica, dječjih predstava, edukativnih i sportskih igraonica koje će se odvijati uz pomoć članova nekih otočnih sportskih klubova, i to svakog ponedjeljka. Glavnina otvorenog dijela programa, koji će se upriličavati uz slobodan ulaz, odvijat će se u zoni pored bazena pod kupolom, uz koji će biti upriličena sva zbivanja namijenjena najmlađima, dok će se glazbena gostovanja održavati u središnjem prostoru, uz ulaznice koje se već sad za glavninu najavljenog programa mogu nabavljati posredstvom Eventimea, na svim njihovim prodajnim mjestima u zemlji i široj regiji. U svakom slučaju, naglasak je na kvalitetnom programu i izvođačima, zbog čega i surađujemo s LAA – Los Angeles Agencyem i brojnim drugim partnerima, zaključila je Gržančić istaknuvši da se svi programi premijernog izdanja Medane Summer Eventsa odvijaju pod pokroviteljstvom i uz aktivnu podršku TZ-a Općine Punat.


Zbog važećih epidemioloških prilika je kapacitativni maksimum tog kompleksa na otvorenom određen na najviše 500 posjetitelja. Ipak, organizatori vjeruju da će s očekivanim popravljanjem epidemiološkog stanja aktualna ograničenja s vremenom popuštati te da će najavljenim glazbenim programima s vremenom ipak moći nazočiti i veći broj ljubitelja dobre glazbe za čiji prihvat ondje ne manjka prostora.


Podrška lokalnog TZ-a


Naglašavajući da je TZ prepoznao vrijednost i potencijal spomenutog projekta, kao i kvalitetu programa koji će se na Medanama ovog ljeta odvijati, direktor TZO-a Punat, Branko Karabaić, kaže nam da je iza tog projekta javno-privatnog partnerstva bez velikih dvojbi stala i ta turistička ustanova, čije je Turističko vijeće nedavno složno dalo zeleno svjetlo suradnji od koje, kaže, lokalne turističke instance mnogo očekuju u narednim godinama, posebno nakon što se Punat etablira kao nezaobilazno ljetno odredište svih ljubitelja dobre glazbe i noćne zabave.