Najuspješnija nova ruta

Završava putovanje RegioJetovih vlakova iz Praga za Rijeku. Ovog su ljeta prevezli čak 60 tisuća putnika

Alenka Juričić Bukarica

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Zahvaljujući bliskoj suradnji s prijevoznicima HŽ (Hrvatske željeznice) i SŽ (Slovenske željeznice) te zahvaljujući suradnji s veleposlanstvima Hrvatske i Slovenije u Pragu i s Hrvatskom turističkom zajednicom, nova linija na relaciji Prag - Brno - Bratislava - Ljubljana - Rijeka i natrag organizirana je za samo 6 tjedana, kazao je glasnogovornik RegioJeta



RIJEKA – Ovaj je tjedan zadnji tjedan prometovanja RegioJetovih vlakova za Rijeku iz Praga. Ova je željeznička linija češkog prijevoznika u oba smjera prevezla više od 60.000 putnika.


Posljednji vlak kreće iz Rijeke ove subote, 26. rujna 2020. čime će biti zatvorena prva sezona izravne željezničke veze iz Češke i Slovačke do hrvatske jadranske obale, izvijestio je Aleš Ondruj, glasnogovornik RegioJeta navodeći kako je prosječna popunjenost linija bila više od 90 posto, što znači da su vlakovi prometovali s kapacitetom 500 do 560 putnika po liniji.


– Željezničke veze RegioJet s Hrvatskom postale su naša najuspješnija nova ruta u smislu intenziteta potražnje. Isto tako je značajno da smo prvi put pokrenuli liniju koja je tijekom svoje rute prolazila kroz čak pet zemalja. Prvi je put RegioJet također usko surađivao s državnim prijevoznicima kako bi pružio svoje usluge u Hrvatskoj i Sloveniji.




Zahvaljujući bliskoj suradnji s prijevoznicima HŽ (Hrvatske željeznice) i SŽ (Slovenske željeznice) te zahvaljujući suradnji s veleposlanstvima Hrvatske i Slovenije u Pragu i s Hrvatskom turističkom zajednicom, nova linija na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Ljubljana – Rijeka i natrag organizirana je za samo 6 tjedana, kazao je glasnogovornik RegioJeta. Isto tako je dodao kako je oko polovine putnika koristilo organizirani autobusni prijevoz u Rijeci do trideset najpopularnijih odmorišnih odredišta na jadranskoj obali – od Makarske do Istre.


Također je vladao velik interes za pakete za boravke na moru u Hrvatskoj za dvije noći s polupansionom po posebnim cijenama, uključujući prijevoz i sve usluge, a kojih je RegioJet prodao oko tisuću. Ondruj je naveo i da je većina putnika putovala iz Praga, dok je približno 10 posto karata prodano u Bratislavi, kako i zbog velikog interesa za putovanja vlakovima RegioJeta u Hrvatsku, tvrtka već priprema željezničku vezu za sljedeću godinu. Za sada je plan da bi vlak ponovo za Rijeku počeo voziti u svibnju iduće godine.