
FOTO: iStock
Jednostavna, lagana i puna okusa – ovo je idealan recept za tople dane kada želite nešto fino bez puno kuhanja
povezane vijesti
Ako volite mirise i okuse Italije, ali nemate puno vremena za pripremu ručka ili večere, ova ljetna pasta pravo je rješenje.
Kombinacija svježih rajčica, maslinovog ulja, aromatičnog češnjaka i svježeg bosiljka neodoljivo podsjeća na more, sunce i mediteransku jednostavnost. A najbolje od svega – gotova je za svega 20 minuta.
Sastojci za 2 porcije
- 200 g špageta ili tjestenine po izboru
- 250 g cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- Svježi bosiljak
- Sol i svježe mljeveni papar
- (po želji) parmezan ili ribani tvrdi sir
Priprema
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, al dente. Dok se tjestenina kuha, cherry rajčice operite i prerežite na polovice. Češnjak nasjeckajte na tanke ploške. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i lagano popržite češnjak dok ne zamiriši, ali pazite da ne potamni.
Dodajte rajčice i kratko ih pirjajte nekoliko minuta dok ne omekšaju, ali da zadrže oblik. Ocijedite tjesteninu i odmah je dodajte u tavu s rajčicama. Dobro promiješajte.Začinite solju, paprom i svježim bosiljkom. Poslužite odmah, uz malo naribanog parmezana ako želite.
Savjet više: Ovaj recept možete obogatiti maslinama, kaparama ili komadićima mozzarelle ako želite jači okus, ali i bez dodataka pasta je savršeno lagana i mirisna – prava ljetna čarolija na tanjuru.