Sastojci (za dvije palačinke):
150 g brašna od pira
750 ml trajnog mlijeka
prstohvat soli
2 jušne žlice mineralne vode
3 čajne žlice meda
4 jaja
2 jušne žlice maslaca
200 g crnog grožđa, bez koštica
200 g bijelog grožđa, bez koštica
2 jušne žlice smeđeg šećera
pola paketića pudinga od vanilije (u prahu)
šećer u prahu za posipanje.
Priprema: Brašno, 250 ml mlijeka, sol, mineralnu vodi i med staviti u posudu.
Dodati žumanjke i sve zajedno mutiti pjenjačom dok tijesto ne postane glatko. Od bjelanjaka napraviti snijeg i dodati u tijesto.
U tavi rastopiti jednu žlicu maslaca i dodati polovicu tijesta.
Na tijesto također posložiti polovicu crnog i bijelog grožđa.
Kad donji dio tijesta za palačinke postane zlatnosmeđi, polako okrenuti palačinku i peći s druge strane.
Na isti način pripremiti i drugu palačinku.
Od ostatka mlijeka, šećera i praška za puding od vanilije napraviti preljev.
Palačinke posuti šećerom u prahu i servirati s preljevom od vanilije.