Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
HAK upozorava

Pojačan promet na većini cesta prema moru

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2018. u 11:46 2018-06-16T11:46:33+02:00

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila je duga oko 2 km te se dijelom proteže i na Istarski ipsilon

ZAGREB Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, na cestama u priobalju. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema dužih čekanja, a zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila je duga oko 2 km te se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 11 sati.

HAK poziva vozače na pojačan oprez na A1 u blizini odmorišta Dobra na 79. km u smjeru Zagreba, zbog predmeta na kolniku.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (na predjelu vijadukta Božići brzina vožnje je ograničena na 40 km/h)?; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most i Krčki most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Slavoniji, Baranji i Dalmaciji. Mogući su odroni. HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14,00 sati a bit će i sutra, 17. lipnja, od 12,00 do 23,00 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.