Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Mačak Ahilej predviđa pobjedu Rusije - Novi List

NoviList.hr

Mačak Ahilej predviđa pobjedu Rusije

Duga tradicija

14. lipanj 2018 11:06

Napisao: David Čarapina

Ahileju nije strano predviđanje rezultata s obzirom na to da je već predviđao rezultate na Kupu Konfederacija što je  igrano prošle godine u Rusiji. Tada je pogodio tri od moguća četiri ishoda

Reuters

ST. PETERBURG  Mačak Ahilej jučer je predvidio ishod prve utakmice Svjetskog prvenstva  u Rusiji, izabravši posudicu hrane s ruskom zastavom pored one sa zastavom Saudijske Arabije.

Ahilej je tako nastavio dugu tradiciju predviđanja rezultata od strane životinja, od kojih se najviše istaknula nikad prežaljena hobotnica Paul na SP-u u Južnoj Africi.

Ahileju nije strano predviđanje rezultata s obzirom na to da je već predviđao rezultate na Kupu Konfederacija što je  igrano prošle godine u Rusiji. Tada je pogodio tri od moguća četiri ishoda.

Pored toga što predviđa rezultate, Ahilej radi u jednome od najpoznatijih svjetskih muzeja, Ermitažu, u kojem čuva umjetnička djela od glodavaca.

Ermitaž je s tom praksom počeo sredinom 18. stoljeća jer je kraljica Elizabeta Petrovna htjela riješiti problem sa štakorima koji je imala palača.

MDF389450