Druga NL

Grobničan dočekuje nekadašnjeg prvoligaša, pobjeda se nameće imperativno

Ivan Volarić

Predrag Stilinović/Foto A. KRIŽANEC

Predrag Stilinović/Foto A. KRIŽANEC

Znamo da je svaka utakmica biti ili ne biti i od prve minute moramo dati sve od sebe - govori Predrag Stilinović, trener Grobničana



RIJEKA  Nogometaši Grobničana današnjom utakmicom (17 sati) protiv Marsonije nastavljaju seriju domaćih susreta u završnici sezone SuperSport Druge NL koji im ne ostavljaju previše prostora za kalkulacije. Grobničani jednostavno moraju nastaviti niz pobjeda započet domaćim trijumfom nad Belišćem, ako u posljednjih pet kola žele sami odlučivati o svojoj sudbini.


– Nema oko toga puno razgovora, zna se što nam je potrebno. Nama je svaka iduća utakmica takva. Ipak, u boljoj smo situaciji nego što smo bili prošle sezone. Sada ne moramo loviti bodovni zaostatak za drugima nego imamo određeni kredit. Znamo da je svaka utakmica biti ili ne biti i od prve minute moramo dati sve od sebe – govori Predrag Stilinović, trener Grobničana, koji će na raspolaganju imati kompletan igrački kadar.


– Ne igramo loše, ni rezultat nije tako loš. Poremetila nas je utakmica s Karlovcem koja je bila čudna po mnogim stvarima. Ovoga proljeća smo podbacili u dvjema utakmicama koje smo morali dobiti, a mi smo remizirali. To su susreti s Jadranom i Krkom. Da smo te dvije utakmice dobili, sve bi bilo riješeno. Očito idemo težim putem. Znamo što nam je činiti. Trebamo pobijediti, ali pritom biti mirni i smireni. Moramo se ponašati natjecateljski, a za to je potrebno malo iskustva. To je razlika između nas i momčadi Opatije, koja funkcionira na iskustvu i njezini igrači točno znaju što treba napraviti u datom trenutku da utakmicu odvedu u željenom smjeru – dodaje Stilinović i napominje:




– Nema pritiska i panike, moramo ostati maksimalno racionalni da budemo u mogućnosti pružiti svoj maksimum – rekao je trener Grobničana uoči susreta s nekadašnjim prvoligašem.



Standings provided by Sofascore