Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera - Novi List

NoviList.hr

Prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera

Rovinj 15.-18.11.

13. studeni 2018 09:08

Napisao: P. N.

Design District održat će se od 15. do 18. studenog u staroj rovinjskoj tvornici

Prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera

Ovog vikenda u Rovinj stiže Design District – prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera. Od 15. do 18. studenog 2018. na jedinstvenom prostoru ova će manifestacija okupiti stručnjake iz turističkog sektora, arhitekture i dizajna interijera.
Na više od 3500 m2 posjetitelji će imati priliku razgledati više od 100 izlagačkih prostora koji će objediniti kompletnu uslugu od projektiranja do uređenja prostora za turističke, javne i privatne objekte.
Zanimljive teme kao što su bioklimatska arhitektura, ekološki principi proizvodnje građevina i proizvoda te pogled iz digitalnog vrtloga očekuju se na prvom danu manifestacije, na konferenciji "(bio)Arhitektura / sloboda održivosti", koja će okupiti brojne arhitekte i predavače, a raspravljat će se o konceptu zelenog i održivog turizma koji je usko vezan za uređenje interijera.
Gostujuća zvijezda Design Districta poznato je ime iz svijeta dizajna i arhitekture – Karim Rashid. Svoje viđenje turizma i onoga što bi turizam trebao postati te o futurističkim hotelima Rashid će iznijeti 16. studenog u 10 sati, kada će ujedno predstaviti i svoja nevjerojatna djela arhitekture i dizajna.
Trećeg dana sajma na rasporedu je forum "Hrvatska može bolje – pripremite se za Novog gosta",  namijenjen malim i velikim hotelijerima te iznajmljivačima. Na forumu će se predstaviti novo viđenje "dodatnih usluga" u turizmu. Osim klasične ponude "sunce i more", Novi gost u potrazi je za posebnim pečatom destinacije koju posjećuje, što mu se može ponuditi i kroz pomno uređen interijer i eksterijer. Sudionicima će se pojasniti i mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava, način komunikacije s klijentima  kao i novi načini na koje je moguće ostvariti potpunu popunjenost kapaciteta.
Nakon stručnog dijela, u sklopu Design Districta prva tri dana predviđena su tzv. afterwork druženja u Purple baru – platformi koja će sudionicima omogućiti networking, suradnju s potencijalnim klijentima, upoznavanje Karima Rashida i prisustvo na dodjeli nagrada izlagačima s najboljim dizajnerskim rješenjima.

Screenshot_12

Organizator manifestacije je Hrvatski interijeri, udruženje hrvatskih proizvođača namještaja, koji će arhitektima i dizajnerima izlagačima omogućiti besplatan put i smještaj u Rovinju tijekom 4 dana sajma. Posjetitelji će tijekom 4 dana sajma imati priliku poslušati o najnovijim trendovima u uređenju interijera i uživo vidjeti neka od najkreativnijih rješenja.

Više informacija na ekvarner.info

Screenshot_16

Screenshot_17

Screenshot_26

Screenshot_6