Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1n
Sutra: 0° 0° 1n
21. siječnja 2020.
Ispis članka: U Poljskoj se izvodi predstava "Ljubav na posljednji pogled" prema romanu Vedrane Rudan - Novi List

NoviList.hr

U Poljskoj se izvodi predstava "Ljubav na posljednji pogled" prema romanu Vedrane Rudan

Gostovanje

5. studeni 2018 11:23

Napisao: Kim Cuculić

U Poljskoj se izvodi predstava "Ljubav na posljednji pogled" prema romanu Vedrane Rudan

RIJEKA U kazalištu Teatr dramatyczny u Varšavi 9. studenoga bit će praizvedena predstava »Ljubav na posljednji pogled« prema romanu Vedrane Rudan. Redateljica i autorica adaptacije je Iwona Kempa, a prevoditeljica je Marta Dobrowolska-Kieryl. U predstavi glume Karolina Charkiewicz, Magdalena Czerwinska, Anna Gajewska, Malgorzata Niemirska i Agata Watróbska.

Kako piše u najavi predstave, priča je to o ženi koja je mislila da je lov na princa smisao života, a onda se nameće pitanje: »Što učiniti kad brak iz snova postane stalno ratno stanje?«

Kako se dalje navodi, hrvatska autorica Vedrana Rudan, s osjećajem nepopustljivosti i sa smislom za humor koji izlazi iz najmračnijih uglova, govori o ljubavi, mržnji i poniženju. U »Ljubavi na posljednji pogled« globalni monolog Vedrane Rudan napisan je kao govor kojim se žena, optužena za ubojstvo muža, brani pred sucima, iznoseći pritom kratku povijest vlastitih nedaća i preplićući je sa središnjom pričom iz lova koja, nažalost, nije i »lovačka priča« nego krvava kulminacija bračne drame.