Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 2n
Sutra: 1° 1° 2n
19. studenoga 2018.
Ispis članka: Zbog olujne bure od Karlobaga do Senja zabrana za dostavna i teretna vozila - Novi List

NoviList.hr

Zbog olujne bure od Karlobaga do Senja zabrana za dostavna i teretna vozila

Promet

7. srpanj 2018 08:25

Napisao: HINA

Zbog olujne bure od Karlobaga do Senja zabrana za dostavna i teretna vozila

Zbog olujne bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između  Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp  prikolicama i  motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). 
Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sav promet od 6,30 sati.

Pojačan je promet povremeno ?na cestama u smjeru mora a osobito  na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb,  A6 Rijeka-Zagreb, te  duž Jadranske magistrale (DC8), na Krčkom mostu. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 
Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a u nedjelju, 8. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).  Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.
Zbog prometne nesreće obustavljen je promet na dionici državne ceste DC6 Glina-Dvor u mjestu Roviška.

Do 31. srpnja zbog radova sa slovenske strane na graničnom prijelazu Cvetlin vozit će se jednim trakom.
Na Graničnom prijelazu Bajakovo– Batrovci na izlaz se čeka 45 minuta, a isto se čeka i na ulaz, na Graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje.
Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.
Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcavat će vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.