Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Ispis članka: Zbog jakog vjetra usporen promet od Tuhobića do Kikovice - Novi List

NoviList.hr

Zbog jakog vjetra usporen promet od Tuhobića do Kikovice

HAK

29. kolovoz 2017 07:36

Napisao: HINA

Zbog jakog vjetra usporen promet od Tuhobića do Kikovice

Jak vjetar puše i povremeno usporava promet na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te dionice A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić pa se vozi uz ograničenje brzine, no dionice su otvorene za sve skupine vozila, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) od Novog Vinodolskog do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama: A1 između Karlovca i Lučkog; A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Novske i A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba.

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog oštećenja kolnika na čvoru Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) zatvorena je vozna traka. Promet se odvija preticajnim trakom i trakom za ubrzanje uz ograničenje brzine. Moguće su vožnje u kolonama i zastoji, posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja pa je potrebno strpljenje i razumijevanje. ?

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su često ?zabilježena i duža čekanja, korisnicima HAK savjetuje da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Katamaran na liniji Jelsa-Bol-Split isplovit će na relaciji Stari Grad – Bol – Split bez pristajanja u luci Jelsa.