Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. studenoga 2018.
Ispis članka: Kolnici su jutros mjestimice vlažni: Danas djelomice sunčano, ponegdje malo kiše - Novi List

NoviList.hr

Kolnici su jutros mjestimice vlažni: Danas djelomice sunčano, ponegdje malo kiše

Državni hidrometeorološki zavod

13. srpanj 2018 08:30

Napisao: HINA

Ponegdje može pasti malo kiše, a poslijepodne i poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u gorju i unutrašnjosti Istre. U Dalmaciji će prevladavati sunčano

NL arhiva

ZAGREB U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ.

Ponegdje može pasti malo kiše, a poslijepodne i poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u gorju i unutrašnjosti Istre. U Dalmaciji će prevladavati sunčano.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni, ponegdje uz obalu i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 stupanj Celzijev, u gorju mjestimice malo niža.

Kolnici su jutros mjestimice vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj zbog povremenih pljuskova te na mjestima pod maglom.

Smanjena je vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, Lici i zapadnoj Slavoniji.

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između tunela Sveti Rok i Mala Kapela; A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške; A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Bosiljevo 2.

Pojačan promet tijekom jutra se očekuje u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, u priobalju tijekom cijelog dana, a u poslijepodnevnim satima na većini cesta u smjeru mora. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa se vozače poziva na dodatan oprez.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.