Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
19. siječnja 2020.
Chikungunya zaraza

Pacifičke zemlje strahuju od virusne bolesti koju prenose komarci

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2014. u 7:39 2014-12-03T07:39:47+01:00

Bolest je iscrpljujuća i oboljeli mjesecima ne mogu na posao što je veliki teret za zdravstveni sustav, ali i za gospodarstvo Francuske Polinezije utemeljeno na turizmu koji zbog globalne krize bilježi veliki pad

SYDNEY - Prema izvješću Svjetske zdravstvene organizacije polovica stanovništva Francuske Polinezije obolit će od teške iscrpljujuće virusne bolesti, chikungunye, koju prenose dvije vrste komaraca, koja izaziva groznicu, glavobolju i bol u zglobovima, a za koju još uvijek nema cjepiva.

Bolest se vrlo brzo širi i prijeti susjednim pacifičkim zemljama, izvijestile su u srijedu regionalne zdravstvene vlasti.

Ove je godine njome zaraženo i gotovo milijun ljudi u Latinskoj Americi i na Karibima, a rizik od infekcije postoji za 14 pacifičkih zemalja, pogotovo u kišnoj sezoni koja se očekuje.

Bolest je iscrpljujuća i oboljeli mjesecima ne mogu na posao što je veliki teret za zdravstveni sustav, ali i za gospodarstvo Francuske Polinezije utemeljeno na turizmu koji zbog globalne krize bilježi veliki pad.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.