Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
21. veljače 2020.
DANTE Ustanova za obrazovanje

U SUSRET NOVOJ NASTAVNOJ GODINI U NOVOM PROSTORU

 U SUSRET NOVOJ NASTAVNOJ GODINI U NOVOM PROSTORU
U SUSRET NOVOJ NASTAVNOJ GODINI U NOVOM PROSTORU
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2018. u 8:54 2018-09-07T08:54:27+02:00

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante već 27 godina promiče multikulturalnost i višejezičnost na adresi Pomerio 23 gdje je razvila svoju tradiciju kao jedna od prvih priznatih škola stranih jezika na području grada Rijeke. Poštujući svoju tradiciju, aistovremeno odgovarajući na suvremene potrebe tržišta rada Ustanova se preselila u novi prostor na adresi Wenzelova 2, (III kat). Novi materijalni i kadrovski uvjeti svrstavaju je u jednu od najmodernijih škola stranih jezika i obrazovanja odraslih u Hrvatskoj.

Strani jezici – biti građanin svijeta

Ustanova promiče višejezičnost, multikulturalnost i cjeloživotno učenje kroz tečajeve stranih jezika - engleskog, talijanskog i njemačkog te tečajeve hrvatskog jezika za strance po čemu je dobila svoj kredibilitet među građanima. Prateći postojećepotrebe tržišta rada, škola Dante osim općihtečajeva stranih jezika ima u ponudi i tečajeve stranih jezika za specifična zanimanja: turističke djelatnike, medicinske djelatnike, IT stručnjake, bankare i dr. Polaznici nakon završenog tečaja dobivaju svjedodžbu o znanju određenog jezika i mogućnost pristupanja međunarodnim ispitima. Novost je da od ove godine škola Dante nudi besplatno učenje engleskog jezika za građane grada Rijeke.

Nastavnici škole Dante provode programe koji odgovaraju visokim europskim kriterijima poučavanja stranih jezika te su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nastavni proces odvija se kroz korištenje suvremenih nastavnih metoda („walk&talk“ nastava, posjete kulturnim događanjima, odlasci na edukativne izlete u inozemstvo, europske mobilnosti i dr.). Polaznici tako sudjeluju u suvremenom nastavnom procesu u kojemu su i oni sami aktivni sudionici i su-kreatori nastavnog procesa. Osim što svaki polaznik kroz mobilnost ima mogućnostostvariti svoje pravo na upoznavanje europskog kulturnog naslijeđa i europskih vrijednosti, učenjem o važnosti multikulturalnostisvaki polaznik ujedno postaje građanin svijeta.

Europski projekti

U posljednjih 9 godina škola Dante potpisala je više od 50 europskih ugovora za projekte u kojima je partner ili koordinator. Osim što su projekti usmjereni na jačanje jezičnih kompetencija, obuhvaćaju i gospodarska i socijalna pitanja čime se škola usmjerava na direktno jačanje građanske i interukulturalne komptencije svojih polaznika i djelatnika čime istovremeno apelira i na potrebu većeg broja aktivnih građana koji su uključeni u programe cjeloživotnog obrazovanja. Svi projekti uključuju mobilnost polaznika, učenje stranog jezika i usavršavanje djelatnika.Bitno je naglasiti da je do sada više od 400 polaznika škole Dante bilo uključeno u mobilnost putem europskih projekata.

Trenutno je aktivno 17 europskih projekata koji su usmjereni na: jačanje položaja žena migrantica u njihovom procesu integracije; izradu nastavnih materijala za tražitelje azila i migrante; učinkovit prijenos znanja i razvoj digitalne kompetencije kod seniora (55+); stručno usavršavanje djelatnika škole i promicanje njihovih transverzalnih ključnih kompetencija pri korištenju informacijske i komunikacijske tehnologije; razmjenu iskustava i dobrih praksi među zemljama u području interkulturalnog obrazovanja; obrazovanje odraslih i nove metoda poučavanja u obrazovanju odraslih; razvoj digitalnih vještina učitelja i trenera u strukovnom obrazovanju. Škola Dante sudjelovanjem u međunarodnim projektima gradi novu tradiciju učenja stranih jezikakoja je izvan okvira uobičajenog tradicionalnog načina rada škole za strane jezike. Kroz umrežavanje s europskim institucijama kroz koju se ostvaruju mobilnosti i zajedničke aktivnosti koje su namijenjene djelatnicimai polaznicima utječe se na stjecanje alata za ulazak i dugotrajni ostanak na europskom tržištu rada.

M308VK05

UPISI U TIJEKU

U jednoj školskoj godini moguće je pohađati dva semestra – zimski i ljetni. Zimski semestar školske godine 2018./2019. započinje 17. rujna 2018. godine. U oba semestra grupna se nastava sastoji od 70 školskih sati, što uključuje i ispit koji se provodi na kraju semestra. Nastava je organizirana radnim danima, i to dva puta tjedno, u popodnevnim satima, u trajanju od 90 minuta, odnosno dva školska sata. Nastava se može pohađati i individualno. Nastava se odvija u malim skupinama (do 15 polaznika) i moderno opremljenim učionicama. Skupine se formiraju u skladu s predznanjima polaznika i stupnjevima Europskog referentnog okvira: od A1 do C2 stupnja, a inicijalno je testiranje besplatno. Više informacija možete dobiti u tajništvu škole Dante (Wenzelova 2, III kat, Rijeka), na broj telefona 051/ 321 336, na web stranici škole www.dante-ri.hr i Facebook stranici Škola Dante. Dante tim se veseli Vašem dolasku i novoj nastavnoj godini!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.