Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2019.
PBZ digitalno bankarstvo

Na izazove Finetech-a uspješno odgovaramo novom aplikacijiom

Na izazove Finetech-a uspješno odgovaramo novom aplikacijiom
Na izazove Finetech-a uspješno odgovaramo novom aplikacijiom
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2018. u 8:21 2018-04-17T08:21:00+02:00

Pojam Fintech nije više rezerviran samo za specijaliste financija i informacijske tehnologije već je sve više prisutan i u svakodnevnoj komunikaciji. Stoga je i na ovogodišnjim Danima komunikacija jedan od govornika bio i Christoffer Malmer,  stručnjaka za fintech ulaganja koji je ujedno i jedan od čelnih ljudi vodeće skandinavske banke Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Bilo je zanimljivo čuti njegova iskustva i korištenje novih tehnoloških postignuća fintecha i blockchaina u cilju unapređenja komunikacije i poslovanja banke.

Da pratimo svjetske trendove u fintech-u dokazuju i nova tehnološka postignuća i inovativna rješenja PBZ digitalnog bankarstva.

Predstavljanjem nove platforme digitalnog bankarstva PBZ uvodi višekanalni koncept u korištenju aplikacija direktnog bankarstva koji uključuje responzivnu web aplikaciju i prirođene aplikacije za pametne satove (Apple Watch) te mobilne iOS i Android uređaje.

Najveći iskorak na hrvatskom tržištu pružanje je podrške aplikacijom za Appleove pametne satove koja će klijentima nuditi osnovne funkcionalnosti poput prikaza stanja na računu.

Uz unaprijeđeni moderni dizajn s grafičkim prikazima te mogućnosti personalizacije aplikacije, usluga PBZ digitalno bankarstvo donosi i neke nove funkcionalnosti koje do sada nisu bile dostupne u digitalnom bankarstvu. Jedna od inovativnih usluga je štednja  #withSAVE–koja vam omogućuje da tijekom cijelog dana izdvajate male iznose novca na svoju štednju a kada ste spremni prenesete svoju dnevnu štednju s tekućeg računa na štedni račun, jednostavno se prijavite i potvrdite transakciju.

Usluga  #withSIGN - napredni elektronički potpis omogućuje obavljanje bankarskih poslova bez dolaska u PBZ poslovnicu. Novost su i način plaćanja  #withPAYkoji omogućuje plaćanje drugim korisnicima PBZ-a bez unosa IBAN-a, tj. za plaćanje je dovoljno da su na popisu kontakata u mobilnom uređaju i da su dio #withPAY zajednice.

Nova aplikacija nudi niz mogućnosti personalizacije kojom prilagođavate aplikaciju svojim navikama i potrebama. Jedan od primjera je mogućnost učitavanja profilne slike, ali i jednostavniji način prijave u aplikaciju - autorizacija transakcija otiskom prsta ili identifikacijom lica umjesto PIN-om (za mobilne uređaje koji podržavaju biometrijske metode).

Novi mobilni token (#withKEY) aktivira se zajedno s aplikacijom PBZ mobilno bankarstvo i omogućuje prijavu u PBZ internetsko bankarstvo i autorizaciju naloga za plaćanje. Postoji i opciji Smart Login – mogućnost prijave skeniranjem QR koda ili automatskom obavijesti (push notifikacijom).

Putem interaktivne komunikacije korisnici mogu iznijeti mišljenje ili podijeliti ideju za unaprjeđenje neposredno prilikom korištenja neke od funkcionalnosti unutar aplikacije te ocijeniti aplikaciju i podijeliti svoje iskustvo s drugima.

Nabrojane napredne usluge digitalnog bankarstva samo su dio inovativnih usluga PBZ digitalnog bankarstva. Uz razvoj novih aplikacija digitalnog bankarstva, PBZ ulaže i u digitalnu transformaciju svojih poslovnica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka