Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
1. travnja 2020.
Mediteranska kuhinja

Otkrivamo recept za savršeni brodet "a la gradese"

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 13. studeni 2019. u 8:00 2019-11-13T08:00:00+01:00

Isprobajte najbolje od mediteranske kuhinje i pripremite savršeni brodet kojeg možete poslužiti s palentom ili tostiranim kruhom.

Sastojci:

1 kg miješane bijele ribe

1 dl maslinovog ulja

1 kapula

2 zrna češnjaka

2 žlice narezanog peršina

1 čaša bijelog vina

sol

papar

umak od rajčice

Priprema:

Očistite ribu, dobro je operite i narežite na komade. Pirjajte na maslinovom ulju kapulu i češnjak, dodajte komade ribe i peršin, ulijte toplu vodu, poklopite i pustite da se kuha sve dok ima vode. Smanjite vatru, ulijte bijelo vino i nastavite s kuhanjem sve dok vino ne ispari. Na kraju dodajte umak od rajčice.

Izvor :gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.