Recept
Panna Cotta sa želeom od šipka odlična je i okusom i izgledom
TEŽINA: srednje VRIJEME: 30 min + hlađenje SASTOJCI ZA 5 OSOBA: 300 g mlijeka 300 g slatkog vrnja 1 limun 130 g šećera 14 g želatine u listićima ŽELE OD ŠIPKA: 2 – 3 šipka 1 žlica soka limuna 80 […]
spas u žurbi
Mediteranski bowl s grčkim jogurtom svjež je i zasitan, a gotov za deset minuta
Svježe, zasitno i gotovo za deset minuta – ovaj mediteranski bowl čija je zvijezda grčki jogurt idealan je odgovor na pitanje: „Što pojesti kada ste u žurbi?“ Čak i kad nam je kuhinja nadohvat ruke, vrijeme za ručak […]
Trik koji profesionalci obožavaju
Koja je tajna savršeno oguljenih kuhanih jaja?
Koliko ste puta pokušali oguliti tvrdo kuhano jaje, a završili s polovicom bjelanjka zalijepljenom za ljusku? Unatoč jednostavnom postupku, kuhanje i guljenje jaja često zna biti frustrirajuće, osobito kada se komadići ljuske tvrdoglavo lijepe. No, postoji jednostavan trik […]
Neočekivan dodatak
Genijalan trik koji će zauvijek promijeniti način na koji radite kajganu
Kajgana bi, barem u teoriji, trebala biti jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Razbijete nekoliko jaja, razmutite ih vilicom i bacite na tavu. U praksi, međutim, savršena, mekana i kremasta kajgana često ostane samo pusta želja. Koliko god […]