Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
TV zvijezde

foto KAKVA REKLAMA ZA PAG Slavni Jeremy Clarkson i "The Grand Tour" ekipa snimaju u Novalji

Foto:  Vladimir Marušić
Foto: Vladimir Marušić
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2017. u 11:37 2017-05-10T11:37:00+02:00

Riječ je o dijelu otoka koji omogućava egzotične prizore koje su do sada već koristile u svojim promotivnim filmovima tvrtke poput Mercedesa, BMW-a te Porschea

RIJEKA Jeremy Clarkson, autor popularnih serijala u kojima su on i njegovi partneri  James May i Richard Hammond, automobile tretiralo na vrlo neobične i nadasve zanimljive načine, doputovao je u Hrvatsku.

Njegova serija znana kao Top Gear se u okviru BBC-ove produkcije snimala desetljećima, a bila je i jedan od dohodovnijih projekata te znamenite engleske televizijske kuće. No, lani je došlo do »rastave braka« tako da su Clarkson i njegov tim nastavili u nezavisnoj produkcijI.

Od prošle jeseni snimaju novi televizijski projekt »The Grand Tour«. U njega je uvrštena i Hrvatska koja je ekipi Top Geara dobro poznata iz iz nekih prijašnjih godina.

Ovog puta, a u Hrvatskoj ostaju po prilici tjedan dana, u Zagreb su doletjeli u ponedjeljak iz Londona, posjećuju Plitvice i Zadar, a nama je posebno zanimljiv bio njihov dolazak u Novalju jer su na taj dio Paga bili privučeni odličnim referencama o posebitosti otoka, kao i atraktivnosti partijanerima omiljenog Zrća.

Za snimanje je iskorišten uistinu unikatni predio Grada Novalje, prometnica koja povezuje trajektno pristanište Žigljen i Novalju.

The Grand Tour na Pagu

Riječ je o dijelu otoka koji omogućava egzotične prizore koje su do sada već koristile u svojim promotivnim filmovima tvrtke poput Mercedesa, BMW-a te Porschea. Iako se snimalo u relativnoj tajnosti, prava je pomutnja nastala kad su se engleski turisti na putu prema trajektu ugledali – svoje popularne sunarodnjake. Od kojih su nekima i idoli.

The Grand Tour na Pagu

Novalja je tako zahvaljujući Clarksonu i ekipi dobila dodatni turistički forte, a kako se najavljuje – ovo je tek početak jer zanimanje za snimanje u Novalji opet iskazuju i Vogue, koji je već snimao jedan editorijal u njoj, te još neke moćne producentske kuće.

Kako se čini ovog ljeta Hrvatska je uistinu – hit destinacija.   

The Grand Tour na Pagu

The Grand Tour na Pagu

The Grand Tour na Pagu

Fotografije: Vladimir Marušić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.