Snježni pokrivač

Otvoreno skijalište: Na Platku pola metra snijega, održano i prvo noćno skijanje ove sezone

Sanja Gašpert

Foto www.platak.info

Foto www.platak.info



PLATAK Snijeg što je prekjučer padao u višim dijelovima Hrvatske, posebice Gorskom kotaru, zabijelio je i Platak, na kojem je izmjereno pedesetak centimetara snježnog pokrivača. Stvorilo je to uvjete da se jučer održi i prvo noćno skijanje u ovogodišnjoj skijaškoj sezoni na Platku. Naime, ukoliko postoje uvjeti, odnosno dovoljne količine snijega, noćno skijanje organizira se uobičajeno utorkom i petkom od 19 do 22 sata na stazi Radeševo 1. Jučer je bila otvorena dvosjedežnica Radeševo, kao i staze Radeševo 1, Radeševo 2, Turistička staza i Zavoj 19 te pokretna traka Radeševo.


– Snijega ima dosta, temperatura zraka kreće se između 0 i minus dva stupnja ºC, a vrijeme je oblačno te puše vjetar. Trenutačna situacija sa snijegom omogućila je da danas, u subotu otvorimo i ostale skijaške staze te, nakon dugo godina i stazu Tešnje. Prema vremenskim prognozama snijeg bi se mogao zadržati sljedećih desetak dana, ali kako je vrijeme varljivo, jedan dan sunce, drugi kiša, vidjet ćemo, teško je prognozirati. Inače, ova dva dana kako je napadalo snijega, na Platku je bilo dosta skijaša, kao i ljubitelja drugih zimskih radosti, kaže voditelj Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak Ervin Stilin.


Cesta do Platka je prohodna, uz obveznu zimsku opremu.  Otvoreni su Veliki i Mali dom, u kojem posjetitelji mogu pojesti topli obrok, ali i prespavati. Također, otvorena su i dva ugostiteljska objekta – caffe bar X u podnožju Radeševa te caffe bar na parkiralištu. Plastične sanjke mogu se iznajmiti u info kućici, a potrebna skijaška oprema u tvrtki Net i Sport. Cijena parkinga je 10 kuna na dan, međutim, od 15. siječnja do 1. travnja parking se naplaćuje samo vikendom.




Sve informacije o radu skijališta, otvorenim skijaškim stazama, ali i vremenskim uvjetima na Platku zainteresirani mogu doznati na internet stranicama www.platak.info i www.platak.hr.