Projekt "Pula studentski grad"

Ministar Jovanović: Vlada je odlučila puno uložiti u obrazovanje u Istri

Hina

»Ova vlada je u Istru odlučila uložiti puno sredstava, posebno kada je riječ o obrazovanju. Što se studentskog doma tiče, radovi napreduju jako dobro, osigurano je 28 milijuna kuna za studentski dom koji smo, usto, prijavili i za projekt europske investicijske banke za dodatnih 15 milijuna kuna«, istaknuo je Jovanović dodavši kako će tih dodatnih 15 milijuna kuna biti uloženo za opremanje doma



PULA/POREČ – Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas se u Puli sastao s predstavnicima Politehnike – Visoke tehničko-poslovne škole Pula i obišao studentski kampus u izgradnji Sveučilišta »Jurja Dobrile« te posjetio porečki Institut za poljoprivredu i turizam.


»Ova vlada je u Istru odlučila uložiti puno sredstava, posebno kada je riječ o obrazovanju. Što se studentskog doma tiče, radovi napreduju jako dobro, osigurano je 28 milijuna kuna za studentski dom koji smo, usto, prijavili i za projekt europske investicijske banke za dodatnih 15 milijuna kuna«, istaknuo je Jovanović dodavši kako će tih dodatnih 15 milijuna kuna biti uloženo za opremanje doma. Realizacijom tog projekta Pula će postati pravi studentski grad, naglasio je.


Ministar Jovanović posjetio je i porečki Institut za poljoprivredu i turizam te istaknuo kako je taj institut primjer kojim vlada želi dokazati kako u budućnosti u Hrvatskoj treba funkcionirati znanost.»Institut mora imati uske veze sa sveučilištem, a svi zajedno s gospodarstvom, a to je upravo ono što radi novo Upravno vijeće«, poručio je ministar dodavši kako je povezivanje gospodarstva u Istri, zajedno sa Sveučilištem u Puli i Institutom u Poreču ono čime želimo ostvariti da »Hrvatska bude zemlja koja će uspješno iskoristiti europsku fondove«.

Predsjednik Upravnog vijeća ove ustanove Ivan Jakovčić novinarima je kazao da je ministra upoznao s radom vijeća u nepunih godinu dana, dok je nedavno izabrani v. d. ravnatelja ustanove Dean Ban prezentirao program razvoja Instituta.