Branič kockastih

Tin Jedvaj o pripremama: ‘Kad zasja sunce, izgledat ćemo kao bauštelci’

Ivana Vaupotić

Tin Jedvaj / Snimio R. BRMALJ

Tin Jedvaj / Snimio R. BRMALJ

Tempo je dobar, svi kvalitetno rade. Između treninga imamo vremena samo za terapije i spavanje. Još da malo izađe sunce i izgledat ćemo kao pravi bauštelci, ha,ha... – kaže Tin Jedvaj



Međimurska idila definitivno predstavlja nešto što savršeno odgovara štićenicima izbornika Ante Čačića u prvom dijelu priprema za EURO. Svaki trenutak proveden u Svetom Martinu na Muri protkan je ljubaznošću i susretljivošću iznimno gostoljubivih domaćina koji se trude da reprezentaciji ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka. Zapravo, teško je zamisliti bolje uvjete za pripreme.


– Stvarno su nas ugodno iznenadili. Znali smo da će nas ovdašnji ljudi dočekati raširenih ruku, ali ovo je nadmašilo sva naša očekivanja. Atmosfera je bila fantastična, stvarno uživamo ovdje – kaže Tin Jedvaj.


Nema napetosti


U sportskoj biografiji ovog dvadesetogodišnjeg braniča piše da je nastupio u tri prijateljske vrste A reprezentacije, a to znači da on spada u kategoriju onih koji do 1. lipnja moraju steći Čačičevo povjerenje i izboriti se za mjesto u momčadi za Francusku.




– Stvarno ne razmišljam o tome. Tu sam, treniram, a na izborniku je da donese konačnu odluku – tumači Jedvaj, koji može igrati na poziciji stopera i desnog beka.


Iako je jasno da bi svatko htio ići na EURO, u redovima reprezentacije ne postoji napetost.


– Svaki dan radimo, uživamo i zezamo se. Nitko od nas ne misli da je nešto loše ako se ne bude među 23 igrača koji će putovati u Francusku. Za nas mlade je velika stvar biti na ovim pripremama. Stvarno nisam primijetio da bilo koji od nas osjeća nekakav pritisak zbog EURO-a – tvrdi Jedvaj.


Iza njega je dobro odrađeno proljeće u dresu »Bayera« iz Leverkusena.


– Ova polusezona je bila super. Imao sam problema s ozljedom, a nakon toga sam odigrao većinu utakmica za klub. Pauzirao sam jedino zbog kartona. Nemam razloga za nezadovoljstvo, ovo proljeće stvarno mi je bilo dobro – objašnjava Jedvaj, uz napomenu da nema problema s umorom nakon duge sezone.


Koprivnički ispit


Sudeći po vijestima koje stižu iz Leverkusena, razloga za nezadovoljstvo nemaju ni čelnici »Bayera«.


– Ispunili smo ciljeve koji su postavljeni pred nas. Zadržali smo se u vrhu Bundeslige i ostvarili izravan plasman u Ligu prvaka. Možda smo mogli biti bolji u Europskoj ligi, ali sve skupa je ispalo dobro. Sada se spremamo za novu sezonu, već smo doveli neka pojačanja – dodaje Jedvaj.


Dani u Svetom Martinu na Muri prolaze u znaku bespoštednog rada.


– Dok se svi ne skupimo, naglasak je na fizičkoj spremi. Tempo je dobar, svi kvalitetno rade. To je sve dio priprema koji moramo obaviti. Između treninga imamo vremena samo za terapije i spavanje. Još da malo izađe sunce i izgledat ćemo kao pravi bauštelci, ha,ha… – kaže obrambeni univerzalac.


U petak je na rasporedu pripremna utakmica s Moldavijom na Gradskom stadionu u Koprivnici. Budući da će se tek idućeg tjedna reprezentaciji priključiti Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i Mateo Kovačić, to će biti prilika da igrači iz drugog plana pokažu koliko vrijede.


– Vjerujem da možemo puno dobiti na toj utakmici. Pobjeda bi nam sigurno donijela novu dozu samopouzdanja. Osim toga, izbornik može isprobati neke svoje taktičke zamisli. Mislim da je za sve nas dobro da u prvoj utakmici ovih priprema igramo sa slabijim suparnikom – zaključuje Jedvaj.