Stoper Intera

Stup zaprešićke obrane Jakov Filipović: ‘Mirno putujemo u Rijeku’

P. N.

foto: screenshot Arena Sport

foto: screenshot Arena Sport

Ne bih posebno izdvajao pojedince iz »Rijeke«. Kada pogledate njihove utakmice, lako se može vidjeti da su im svi golovi plod odlično odigranih akcija. Kod »Rijeke« kolektiv u prvi plan izbacuje pojedinca. Jednom to bude Gavranović, drugi put Andrijašević, treći put Gorgon.... Po meni, »Rijeka« je, prije svega izvanredno organizirana momčad – dodaje stup zaprešićke obrane.



ZAPREŠIĆ – Uzmu li se u obzir dosadašnja izdanja pod okriljem MAXtv Prve lige, Jakov Filipović je čovjek koji u svojim nogama drži konce obrane »Intera«. Uostalom, trener Zaprešićana Samir Toplak u nekoliko je navrata javno istaknuo da je 24-godišnji stoper potencijal za hrvatsku A reprezentaciju.


– Lijepo je čuti takve stvari, ali time se ne opterećujem. Moje je da se trudim i dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama. A ostalo, kako bude – kaže Filipović.


Jedna od prilika za pružanje maksimuma bit će i nedjeljna utakmica s »Rijekom« na Rujevici. Filipovića i njegove kolege iz zaprešićke obrane očekuje devedeset minuta teške bitke s najučinkovitijim napadom MAXtv Prve lige.




– Ne bih posebno izdvajao pojedince iz »Rijeke«. Kada pogledate njihove utakmice, lako se može vidjeti da su im svi golovi plod odlično odigranih akcija. Kod »Rijeke« kolektiv u prvi plan izbacuje pojedinca. Jednom to bude Gavranović, drugi put Andrijašević, treći put Gorgon…. Po meni, »Rijeka« je, prije svega izvanredno organizirana momčad – dodaje stup zaprešićke obrane.


Iako zvuči otrcano, »Inter« se priprema za utakmicu u kojoj nema puno za izgubiti.– Nama je bitno bilo prošlo kolo s »Cibalijom«. Tu smo osvojili zlata vrijedne bodove i sada možemo mirno putovati na Rujevicu. Iz kola u kolo smo sve bolji, no i dalje smo momčad u stvaranju. Prema tome, svakome mora biti jasno da je »Rijeka« u nedjelju izraziti favorit – rezonira Filipović.

Zaprešianima, pak, na ruku ide odličan niz međusobnih rezultata. U zadnjih pet međusobnih utakmica, čak četiri su okončane neriješenim rezultatom.


– Ispada da nikako ne odgovaramo »Rijeci«. Međutim, ne polažemo previše nade u statistiku, jer to su samo brojke vezane uz neke prošle utakmice. Na kraju krajeva, »Rijeka« je »Dinamu« zabila pet komada na Rujevici, a »Hajduku« četiri na Poljudu. Takav učinak jasno govori koliko su dobri. Osim toga, »Rijeka« igra jaki pressing na loptu i ima ritam koji je iznad standarda naše lige – zaključuje stasiti stoper.