Rijeka vs. Istra 1961

SUSJEDSKI DERBI Puljani dolaze u petak na Rujevicu po iznenađenje i sva tri boda

Ivica Cerovac

Svi znamo što nas tamo očekuje i kakva nam utakmica slijedi, ali pokazali smo na Maksimiru i u Gradskom vrtu da se možemo nositi s najboljim hrvatskim momčadima, pa zašto to ne bi ponovili i na Rujevici, a ako nam se ukaže prilika, probat ćemo iznenaditi domaćina i uzeti sva tri boda - kaže branič Petar Bosančić



PULA I nakon 11. ovosezonske utakmice odigrane na »Drosini« nogometaši Istre 1961 imaju jednu jedinu domaću pobjedu, onu teško izborenu nad »fenjerašem« Rudešom. Šest su puta »zeleno-žuti« ostali praznih ruku u svom dvorištu, da bi ove nedjelje po četvrti put podijelili bodove. Nije remi s Lokomotivom sam po sebi kraj svijeta, jer bivši trener pulskog prvoligaša Goran Tomić ima na raspolaganju momčad na kojoj su mnogi »slomili zube«. No, način na koji je on upisan definitivno je zabrinjavajući za sve poklonike Istre 1961. Uostalom, što drugo reći kad je predstavu svojih pulena najbolje opisao trener Krunoslav Rendulić tvrdnjom da im je, s obzirom na prikazano na terenu, osvojeni bod puna šaka brade.


– Na žalost, kad se sve zbroji, jedino što možemo konstatirati je da s osvojenim bodom moramo biti zadovoljni, složio se i Petar Bosančić, stoper Istre 1961.


Pritisak je izazvao kontraefekt, pa su tako u uvodnih deset minuta Uzuni i Lecjaks mogli »šokirati« domaćina, ali nisu bili precizni. Obrana je na kraju položila ispit, ali napad JE opet završio na popravnom, jer kako drugačije ocijeniti činjenicu da su »zeleno-žuti« u 360 minuta »žive« igre samo jednom zatresli protivničku mrežu.




– Još se uvijek tražimo u igri prema naprijed. Stvaramo premalo šansi, nismo opasni po protivnički gol i hitno se trebamo popraviti u tom segmentu, jer će nam jedino tako bodovi početi pristizati. Sami smo si krivi za situaciju u kojoj se trenutačno nalazimo, ali ništa još nije gotovo. Još se 14 kola treba odigrati do kraja, konkurencija nam nije stvorila nedostižnu prednost i borba će biti do samog kraja.


Promjenu na svom bodovnom kontu »zeleno-žuti« će biti u prilici upisati već u petak, no to će biti sve, samo ne lagan zadatak jer je pred njima gostovanje u Rijeci.


– Svi znamo što nas tamo očekuje i kakva nam utakmica slijedi, ali pokazali smo na Maksimiru i u Gradskom vrtu da se možemo nositi s najboljim hrvatskim momčadima, pa zašto to ne bi ponovili i na Rujevici, a ako nam se ukaže prilika, probat ćemo iznenaditi domaćina i uzeti sva tri boda. Ispada da nam u ovom trenutku najviše odgovara igrati u gostima kod momčadi koja je papirnati favorit, jer nas oni moraju napasti, a mi stvarno dobro stojimo u tom defanzivnom bloku i teško nas je probiti. No, svjesni smo da se ne možemo svih 90 minuta samo braniti, jer to zahtijeva izuzetno veliku koncentraciju te je za očekivati da će ona, prije ili kasnije, negdje malo popustiti. Želimo li nešto napraviti na Rujevici morat ćemo i prema naprijed nešto pokazati.