Ples kuglica

Poslije 13 sati Dinamo saznaje suparnika u Europskoj ligi

P. N.



RIJEKA Točno u podne zaplesat će kuglice s parovima osmine  finala Lige prvaka, a sat vremena kasnije i one koje će odrediti parove šesnaestine finala Europske lige. Svojega proljetnog europskog suparnika nešto poslije 13 sati saznat će i jedini hrvatski predstavnik u ždrijebu – Dinamo.


Modri su svrstani među nositelja, što znači da će uzvrat igrati pred svojim navjačima, ali i izbjeći sve pobjednike skupina u grupnoj fazi EL. Naime, oni se ne mogu sastti međusobno kao ni momčadi iz iste države, odnosno one koji su se već sastale u skupnoj fazi EL u istoj skupini. Također, UEFA je odlučila izbjeći međusobni sudar momčadi iz Ukrajine i Rusije. Prve utakmice su 12., odnosno 14. veljače, a uzvrati 20. ili 21. veljače.


Nositelji: Arsenal, Bayer Leverkusen, Benfica, Chelsea, Dinamo Zagreb, Dinamo Kijev, Eintracht Frankfurt, Genk , Inter, Napoli, Real Betis, Salzburg, Sevilla, Valencia, Villareal, Zenit.




Nenositelji: Bate, Celtic, Club Brugge, Fenerbahče, Galatsaray, Krasnodar, Lazio, Malmo, Olympiakos, Rapid Beč, Rennes, Sporting, Šahtjor, Slavija Prag, Viktorija Plzen, Zurich.


Isti su kriteriji kod ždrijeba osmine  finala Lige prvaka. Dakle, ne mogu se sastati klubovi iz iste zemlje i koji su već igrali međusobno u skupini. Nositelji će igrati prvu vani (12. ili 13. odnosno 19. ili 20. veljače), odnosno uzvrate pred svojim navijačima (5. ili 6. ožujka, odnosno 12. ili 13. ožujka).


Nositelji: Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester City, PSG, Porto, Real Madrid.


Nenositelji: Ajax, Atletico Madrid, Liverpool, Lyon, Manchester United, Roma, Schalke, Tottenham.