Europska liga

Poraz Seville, dobra partija Ivana Rakitića

Hina

Sevilla je na svom stadionu poražena od Betisa sa 0-2 golovima Lea Baptistaoa (15) i Salve Seville (77)



Kapetan Seville Ivan Rakitić pružio je još jednu dobru partiju, u prvom poluvremenu namjestio je stopostotnu priliku za Baccu koji je pucao ravno u vratara, te je kreirao akciju iz koje je Alberto Moreno pogodio vratnicu.


U talijanskom obračunu Juventus je kod kuće remizirao protiv Fiorentine, bilo je 1-1. Za vodstvo domaćih zabio je Arturo Vidal u 3. minuti, a za izjednačio je njemački reprezentativac Mario Gomez u 79. minuti. Ante Rebić nije bio u sastavu Fiorentine jer je ozlijeđen.


Viktoria Plzenj, koja je prethodno izbacila Srnin Šahtar, povela je u gostima protiv Lyona golom Tomaša Horave u 3. minuti. No, nakon toga uslijedio preokret i Lyon je uvjerljivo slavio sa 4-1, a strijelci su bili Fofana (12, 70), Lacazette (53) i Mvuemba (61).




Tottenham je na domaćem terenu izgubio od Benfice sa 1-3. Strijelci za goste bili su Rodrigo (30) i dva puta Luisao (58, 84), a utješni pogodak za Spurse iz “slobodnjaka” postigao je Christian Eriksen (64).


Bugarski Ludogorec večeras je u Sofiji izgubio od Valencije sa 0-3, i to mu je prvi poraz ove sezone Europskoj ligi. Ludogorec je skupinu u kojoj je igrao i zagrebački Dinamo prošao sa pet pobjeda i jedmim remijem, a potom je u šesnaestini finala izbacio Lazio (1-0 i 3-3). No, večeras su naletjeli na raspoloženu Valenciju, koja je uvjerljivo slavila iako je od 23. minute imala igrača manje.


Valencia je povela golom Barragana u 5. minuti, ali u 23. Ludogorec je dobio veliki poklon. Iskusni Seydou Keita u kaznenom prostoru nepotrebno je oborio Slovenca Romana Bezjaka i bugarska momčad dobila je penal, a Keita crveni karton. Bezjak je odlučio izvesti 11-erac, ali njegov udarac obranio je Diego Alves. Nakon toga sve je krenulo nizbrdo za Ludogorec, i do kraja su primili još dva pogotka, a strijelci su bili Federico Cartabia (33) i Philippe Senderos (59).


U jednom od najzvučnijih dvoboja osmine finala Porto je na domaćem terenu pobijedio Napoli sa 1-0 pogotkom Jacksona Martíneza u 57. minuti. Bila je to odlična utakmica sa puno prilika na obje strane, ali na kraju je pao samo jedan gol. Josip Radošević nije bio u sastavu Napolija.


Red Bull Salzburg, koji je ove sezone u svih osam susreta Europske lige upisao pobjede, na gostovanju kod Basela odigrao je 0-0.


Uzvrati su za tjedan dana.


REZULTATI:


Basel – Red Bull Salzburg 0-0


Porto – Napoli 1-0 (Jackson Martínez 57)


Ludogorec Razgrad – Valencia 0-3 (Barragan 5, Federico Cartabia 33, Philippe Senderos 59)


AZ Alkmaar – Anži Mahačkala 1-0 (Aron Johannsson 29-pen)


Lyon – Viktoria Plzenj 4-1 (Fofana 12, 70, Lacazette 53, Mvuemba 61/ Tomaš Horava 3)


Juventus – Fiorentina 1-1 (Arturo Vidal 3/ Mario Gomez 79)


Tottenham – Benfica 1-3 (Eriksen 64/ Rodrigo 30, Luisao 58, 84)


Sevilla – Betis 0-2 (Leo Baptistao 15, Salva Sevilla 77)