Mišljenje legendarnog stručnjaka

Osim: Srbi u prednosti, jer su se Hrvati sami nametnuli kao favorite

Hina

Na upit ima li u predstojećoj utaknici izrazitog favorita Osim je konstatirao kako se može zaključiti da su Srbi u prednosti i to samo stoga što su Hrvati »sami sebe nametnuli kao favorite«



SARAJEVO – Legendarni nogometni stručnjak Ivica Osim je uoči kvalifikacijskog susreta za svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu između Hrvatske i Srbije apelirao na smirivanje strasti a istodobno je procijenio kako će stanovita prednost tijekom susreta na Maksimiru biti na strani srbijanskih nogometaša.


»Sve se postavilo tako kao da je ta utakmica u najmanju ruku presudna kao državno pitanje jedne i druge zemlje što je besmislica. Ne valja petljati te stvari s nogometom i posezati za prošlošću«, kazao je Osim u petak za banjolučke »Nezavisne novine« i dodao kako je krajnje vrijeme da se u regiji prestane grijati nacionalizam na nogometnoj vatri.


»Dajte da već jednom igramo nogomet i uživamo u ljepoti igre«, poručio je Osim ističući kako će to hoće li sve proteći bez izgreda značajno ovisiti i o ponašanju igrača na terenu.




»Kad već znaju potpisivati višemilijunske ugovore onda bi trebalki znati i kako se ponašati u ovakvoj utakmici«, kazao je Osim.


Na upit ima li u predstopjećoj utaknici izrazitog favorita Osim je konstatirao kako se može zaključiti da su Srbi u prednosti i to samo stoga što su Hrvati »sami sebe nametnuli kao favorite«.


»U takvim je utakmicama je bitno tko će kome prvi prepustiti ‘vrući kesten’ u ruku a mislim da su Srbi to ovoga pita uradili Hrvatima«, kazao je Osim zaključivši kako je dodatni pritisak sada na hrvatskim nogometašima.