Otriježnjenje na Poljudu

Orešćanin preuzeo odgovornost za debakl i vratio se na početak priče o dokazivanju

P. N.

Siniša Orešćanin/Foto PIXSELL

Siniša Orešćanin/Foto PIXSELL



SPLIT Ako je uvjerljiva pobjeda nad Rijekom u Jadranskom derbiju bio diplomski rad trenera Hajduka Siniše Orešćanina, kako su u svojim komentarima napisali mnogi mediji, onda je uvjerljiv poraz od Gorice (3:0), u Velikoj Gorici doveo u pitanje  njegov dosadašnji rad i rezultate. Nakon debakla od Gorice Hajdukov strateg preuzeo je na sebe svu odgovornost za neočekivani poraz jer su svi odredaočekivali da će Splićani osvojiti tri nova boda i tako “zacementirati” mjesto koje vodi u kvalifikacije Europske lige u narednoj sezoni. Štoviše neki su bili toliko optimistični da su bili uvjereni da Hajduk kraj sezone može dočekati odmah iza novog – starog prvaka Dinama. Trener bijelih nakon poraza od Gorice je na presici poslije utakmice između ostalog kazao:


– Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. Bila je ovo jedna utakmica u sezoni u kojoj momčad nije reagirala, niti jedan igrač nije bio u svom optimalnom izdanju, a to je onda uvijek krivica trenera. Tako da današnji poraz definitvno prebacujem na sebe…


Nije ovo po prvi puta da Orešćanin sebe „gura“ u prvi plan kako bi zaštitio igrače, ali i kako bi se dodvorio navijačima. Nakon neodlučnog ishoda s Osijekom na Poljudu Orešćanin je uoči dvoboja sa Lokomotivom u Kranjčevićevoj izjavio da je tek nakon što je u miru pregledao snimku susreta sa Osječanima vidio da njegova momčad u drugom poluvremenu nije odigrala dobro i da se zbog toga ispričava navijačima!




Da se vratimo debaklu protiv Gorice. Hajduk je cijeli susret djelovao bezidejno, nisi niti jednom ozbiljnije ugrozili gol Kahline, istina Jurić je pogodio stativu, Jairo i Gyurcso su bili u prilici da ozbiljnije zaprijete domaćinu. Sve ostalo je bilo slabo. Pojedini igrači valjda su pomislili da će se protivnici predati bez borbe nakon što su deklasirali Rijeku. Naprotiv, igrači Gorice odigrali su upravo onako kako treba igrati protiv bijelih, čvrsto i strpljivo. Konačni ishod nije realna slika događanja na travnjaku jer je poraz Hajduka mogu biti uvjerljiviji.


Od euforije nakon pobjede nad Rijekom do depresije poslije debakla u srazu s Goricom. Tanka je linija od takva dva raspoloženja na i oko Poljuda. Siniša Orešćanin poslije poraza od Gorice vratio se na početak svojega prvoligaškog dokazivanja. Bez obzira na to što je nedavno potpisao novi ugovor s Hajdukom svaka njegova iduća utakmica bit će pod posebnim povećalom.