Prijateljski ogled

Nova golijada u bijelom: Nogometaši “Rijeke” svladali “Krku”

Ivan Volarić

Snimio Ivan VOLARIĆ

Snimio Ivan VOLARIĆ

U 75. minuti Balaj je udarcem s 15 metara još jednom potvrdio da je u vrhunskoj golgeterskoj formi, a Hristov u 87. minuti efektno zaključio akciju lob udarcem za konačnih 4:0



KRANJSKA GORA – SC Ruteč. Gledatelja: 50. Sudac: Žnjidarščič (Kranj). Strijelci: 1:0 Bezjak (9′), 2:0 Hristov (38′), 3:0 Balaj (75′), 4:0 Hristov (87′).


RIJEKA: Prskalo (od 46′ Sluga, od 81′ Nevistić), Tomečak (od 58′ Jugović), Lešković (od 31′ Mitrović), Samardžić (od 58′ Lucić), Leovac (od 46′ Bertoša), Radošević (od 58′ Močinić), Bradarić (od 46′ Zlomislić), Kvržić (od 31′ Ajayi), Moises (od 46′ Mišić), Sharbini (od 31′ Hristov), Bezjak (od 58′ Balaj).


KRKA: Mitrović, Perić, Kastravec, Ejup, Dezmar, Weldbeck, Mojstrović, Collins, Potokar, Dam. Marjanović, Dangubić. Još su igrali: Barukčić, Dar. Marjanović, Pavič, Vukčič, Anielan, Novinić, Cerar, Kramar, Marotti, Bece, Kauber, Dormiz.




Počelo je minutom šutnje za tragično preminulog Gorana Brajkovića (bijeli su igrali s crnim florom oko nadlaktice), a nastavilo se još jednom golijadom igrača »Rijeke« tijekom priprema. Riječani unatoč četiri postignuta pogotka i još najmanje toliko izglednih šansi nisu djelovali tako uvjerljivo kao u prethodnim ogledima.


Nakupilo se očito umora, a osim toga u prilog »bijelima« nisu išle ni brojne promjene koje su razbijale ritam igre. Kek je odlučio podijeliti minutažu među svim raspoloživim igračima. Na poštedi su bili tek oni načeti (Maleš, Tomasov i Roshi), odnosno opravdano odsutni (kapetan Dario Knežević je s pomoćnim trenerom Renatom Pilipovićem i fizioterapeutom Igorom Pavačićem koji je otišao na Brajkovićev posljednji ispraćaj).


Ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Brazilac Moises zalegao na travnjak nakon jednog duela. Pridigao se tek uz pomoć fizioteapeuta Alena Ilića, a onda laganim korakom i povezom iznad koljena odšepao prema autobusu i hotelu »Kompas«. Nije srećom stradalo ono načeto koljeno već natkoljenični mišić druge noge. Šteta, jer Moises je ponovo bio ključna karika oko koje se vrtila igra »Rijeke«.


Riječka golijada počela je u 9. minuti. Bezjak je pravovremeno utrčao na bližu vratnicu i poklopio nogom u zraku ubačaj Anasa Sharbinija za 1:0. Tomečak, Sharbini i dvaput Bezjak promašili su dobre prilike prije nego što je u 38. minuti Hristov na dodavanje Ajayija postigao svoj prvi pogodak na utakmici.


U nastavku su se »bijeli« dugo tražili, momčad u kojoj nastupaju dva posuđena igrača »Rijeke« (Collins, Dangubić) bila je relativno ravnopravna zahvaljujući činjenici da trokut veznjaka Mišić – Močinić – Zlomislić nije uspio osigurati siguran protok lopte. Unatoč tome vratari slovenskog prvoligaša morali su po još dvije lopte u mrežu, a nakon što je Ajayi (67′) zatresao vratnicu.


U 75. minuti Balaj je udarcem s 15 metara još jednom potvrdio da je u vrhunskoj golgeterskoj formi, a Hristov u 87. minuti efektno zaključio akciju lob udarcem za konačnih 4:0. Kek je u posljednjih pet minuta priliku pružio mladom vrataru Ivanu Nevistiću da sakupi prve minute u dresu »Rijeke«.