Najbolji igrač svijeta

Modrić želi naslov svjetskog klupskog prvaka: ‘To bi na najbolji način zaokružilo čudesnu godinu’

Hina

Reuters

Reuters



Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pokušat će idući tjedan obraniti naslov svjetskog klupskog prvaka s Real Madridom čime bi »završio godinu na najbolji mogući način«.


»Uoči tog turnira se osjećam puno bolje nego što sam se osjećao na početku sezone. Teško sam ponovno pronalazio ritam nakon iscrpljujućeg Svjetskog prvenstva. Bio sam i fizički i psihički istrošen«, rekao je 33-godišnji Modrić u razgovoru za internetsku stranicu FIFA-e.


»No, u nekoliko posljednjih utakmica sam se fizički osjećao bolje«, dodao je.




Europski prvak Real Madrid pokušat će u Ujedinjenim Arapskim Emiratima treći put zaredom, a četvrti put ukupno osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo i tako postati najuspješniji klub u tom natjecanju. Prošle godine je podigao pobjednički pehar, a Modrić je bio proglašen najboljim igračem turnira.


»Najvažnija je momčad. Najbitnije je da grupa u cjelini igra dobro, a ja ću nastojati pomoći na sve načine. Moj jedini cilj sada je osvajanje tog prvenstva. To nam je važno natjecanje, a vidjet ćemo što će se događati na individualnoj razini«, rekao je vezni igrač.


Nakon što je ove sezone smijenjen trener Julen Lopetegui, njegov nasljednik Santiago Solari također nije uvjerljiv. U srijedu je doživio poraz 0-3 od moskovskog CSKA, premda je osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka, dok se u prvenstvu nalazi na četvrtom mjestu s pet bodova zaostatka za vodećom Barcelonom.


»Na terenu nastojimo biti što više jedan uz drugoga, biti što više ekipa. Mislim da smo u tome postali bolji pod Solarijem. Još uvijek postoje stvari u kojima se moramo popraviti, no u Abu Dhabi putujemo u prilično dobroj formi. Motivirani smo kada god se igra za trofej«, rekao je Modrić.


Pred Modrićem je posljednje natjecanje u 2018. godini u kojoj je s Real Madridom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, a s Hrvatskom srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, što ga je lansiralo na postolje za najboljeg nogometaša svijeta u ovoj godini.


»Moji cilj je osvajanje dodatnih trofeja: Lige prvaka, španjolskog prvenstva i kupa, kojeg nismo osvojili od 2014. godine. Htio bih ga opet osvojiti«, istaknuo je Modrić.


Real Madrid će u subotu na svom stadionu Santiago Bernabeu odigrati prvenstvenu utakmicu protiv pretposljednjeg Rayo Vallecana, susjeda s jugoistoka grada, a onda će u nedjelju otputovati u Abu Dhabi.


Ondje će 19. prosinca igrati u polufinalu s pobjednikom utakmice Kashima Antlersa i Guadalajare. Japanska i meksička momčad odmjerit će snage u subotu. Finale klupskog SP-a bit će odigrano 22. prosinca.


»Pokušavam osvojiti svako natjecanje u kojem sudjelujem. Još uvijek sam gladan trofeja pa ću nastaviti naporno vježbati kako bih bio na razini potrebnoj da pomognem momčadi«, istaknuo je Modrić.


»Ovo je bila čudesna godina. Nadam se da ćemo ju zaokružiti na najbolji mogući način, osvajanjem ovog trofeja«, zaključio je najbolji nogometaš svijeta.