Branič "bijelih" u fokusu

Marka Leškovića želi i Celtic, ali Rijeka ga ne namjerava pustiti za manje od 4-5 milijuna eura

Ivan Volarić

Leškovića ne misle pustiti  ispod četiri-pet milijuna eura! Pitanje je mogu li si to priuštiti »Braga«, »Celtic« i »Lazio«



RIJEKA Miral Samardžić tijekom prošloga tjedna osvanuo je u nekoliko grčkih tiskovina. Za iskusnog braniča »Rijeke« navodno je zainteresiran PAOK. Uporedo s tom pričom (na Rujevici tvrde da nema realno uporište), pojavila se i ona da je drugi središnji branič »Rijeke« Marko Lešković »zapeo za oko« »Bragi«.


Portugalci su navodno već spremali ponudu u visini od milijun i pol eura, no hladno su odbijeni. To sigurno nije novac za koji će Lešković ove zime napustiti »Rijeku«! Navodno se na idućim prvenstvenim utakmicama do kraja jeseni očekuju na utakmicama »Rijeke« i skauti dvaju talijanskih prvoligaša.


Svojevremeno se spominjao »Lazio«… Škotski mediji pak u svojim jučerašnjim izdanjima izvještavaju da skauti »Celtica« već duže vremena prate »Rijekinog« braniča koji igra i za reprezentaciju Hrvatske. »Magic Marko«, kako »Lešku« tepa škotsko izdanje Suna, navodno je skautiran nekoliko puta, posljednji put  na utakmici s »Hajdukom« u Splitu. Kažu škotski kolege da je riječ o braniču koji može igrati u veznom redu i na kojem bi »Celtic«  u budućnosti mogao zaraditi. Nigdje ne piše koliko ga misle platiti, no na otoku navode da je riječ o igraču koji vrijedi oko milijun i pol funti. Nije još jasno da li na »Celtic Parku« Leškovića vide kao partnera ili zamjenu za Jozu Šimunovića, bivšeg braniča »Dinama«, s kojim na otoku nisu baš tako oduševljeni kao kada su ga dovodili iz Maksimira.




Na Rujevici se još uvijek ne zamaraju brojnim ćakulama oko svojih igrača, vode se s onom izlizanom »devizom« da će ove zime prodavati tek ako stigne ponuda koja će ih natjerati da reagiraju.


Što to konkretno znači na Leškovićevu primjeru? Dio hrvatskih menadžera prošle zime pao je na »pozadinu« kada je visoko dignuta letvica za uslugama Andreja Kramarića, koji je na kraju prodan u »Leicester City« za 10 milijuna eura. Leškovića pak na Rujevici ove zime ne misle pustiti ispod četiri-pet milijuna eura! Pitanje je mogu li si to priuštiti »Braga«, »Celtic« i »Lazio«.