Još malo derbi

MOMČILO RASPOPOVIĆ ‘Atmosfera na Rujevici će biti naša prednost u derbiju protiv Dinama’

Denis Frančišković

Momčilo Raspopović/R. BRMALJ

Momčilo Raspopović/R. BRMALJ

 - »Modri« imaju jak ofenzivni potencijal, izuzetno su opasni prema naprijed. Dobro su položeni i morat ćemo dati zadnji atom snage kako bi zaustavili zagrebački napad - kaže crnogorski branič u riječkim redovima



RIJEKA Momčilo Raspopović u posljednjim se utakmicama ustalio na poziciji desnog boka. Igra sve zapaženije, pomalo diže formu… U obrani djeluje pravovremeno, dobro zatvara protivničke napadače, u napadu zna »potegnuti« uz crtu, ubaciti… Pa i zabiti. Pokazalo se to u prvoj utakmici s Dinamom u Maksimiru kad je Raspopović rijetko viđenim golom anulirao početno vodstvo Marija Gavranovića.


I tako je u konačnici skrojen remi. Rijeka je odigralo poprilično hrabro, dobro u obrambenom bloku, imala i svojih prigoda. Uslijedio je niz blijedih izdanja momčadi, potom u posljednjih pet utakmica pod vodstvom novog šefa struke Igora Bišćana pozitivan niz od četiri pobjede i jednog remija. No, pravo je pitanje što može Rijeka u subotu protiv goropadnog lidera?


– Dobro smo iskoristili ovu stanku, kvalitetno radili i imali dan i pol za odmor. Ove preostale dane još ćemo bolje iskoristiti za pripremu i utakmicu koja je za nas veoma važna.




Jeste li na nečemu posebno radili? Prekidi su se pokazali boljkom…


– U početku smo više radili na fizičkoj spremi, na snazi i izdržljivosti, dok je ovaj tjedan rezerviran više za analizu Dinama i taktiku.


Vjerovatno su još svježa sjećanja na eurogol iz Maksimira?


– Radujem se ponovnom igranju protiv Zagrepčana, a uvijek se rado sjetim i tog svog pogotka. Protiv Dinama je posebna čar igrati, nama igračima sve to je motiv više. Zabiti Dinamu nije mala stvar… Dat ćemo sve od sebe, a naravno nadam se da će biti i još golova.


Kompletna ekipa


Dinamo prvi put nakon dugo vremena dolazi kao blagi favorit. Kakav su dojam ostavili na vas »modri«, izgledaju opasnije u Europi nego u domaćim utakmicama?


– Radi se o veoma kvalitetnoj momčadi, nije samo jedanaest igrača pokazalo kvalitetu već imaju i dosta široku klupu. Mogu rotirati više igrača na više mjesta. Osim Europe pokazali su i u prvenstvu koliko su jaki, dali su najviše pogodaka i najmanje ih primili. Radi se o stvarno dobro uigranoj ekipi.


Kod gostiju nema previše zvučnih imena kao nekad, no dojam je da Nenad Bjelica stvorio dobar kolektiv i unutrašnju energiju koja vuče momčad naprijed?


– Ne bih se složio da nemaju dobra pojedinačna imena. Svaki njihov igrač prema naprijed može riješiti utakmicu jednim potezom. Istina, tu je i kolektiv. Rekao bih, kompletna ekipa.


Opasnost vreba iz kontri, napadački potencijal je izuzetan, tu su Gavranović, Petković, Hajrović…?


– »Modri« imaju jak ofenzivni potencijal, izuzetno su opasni prema naprijed. Dobro su položeni i morat ćemo dati zadnji atom snage kako bi zaustavili zagrebački napad.


Atmosfera prednost


U čemu vidite šansu Rijeke? I vi imate kvalitetu koja očito nije izbrušena do kraja?


– Svi pojedinačno moramo dati svoj maksimum. Nema druge… S borbenošću na domaćem terenu i uz podršku navijača vjerujem da se taj maksimum može izvući iz nas. Mislim da atmosfera na Rujevici može biti naša prednost.


Desni bok vam je radno mjesto. Konkurencija s Marijom Pavelićem?


– Svaki trening od kada sam došao dajem sve od sebe i pružam najbolje što mogu. Zadovoljan sam svojom igrom i minutažom, a na treneru je da odluči tko će igrati. Sada sam ja u prvom planu ispred Pavelića. Konkurencija je zdrava, na nama je da samo radimo i dajemo sve od sebe. A na novom treneru da sve to prepozna i odluči.


Kako diše momčad? Uoči ovakvih utakmica sigurno ima iščekivanja, nervoze…?


– Nama igračima jako je stalo do ove utakmice. To onda najbolje oslikava i atmosferu. I to kod svakog pojedinca, ali i kod kolektiva. Moramo disati kao jedan za ovaj derbi mislimo li izvući pozitivan rezultat.


Dolazi li na derbi i bliska obiteljska podrška?


– Brat i društvo bili su na utakmici protiv Rudeša, ostali četiri, pet dana. Vratili su svojim obvezama i ovaj put ću biti bez podrške od najbližih na stadionu. No, pratit će utakmicu na televiziji – zaključuje Raspopović.