Održan ždrijeb 1. HNL

Novu sezonu na hrvatskim prvoligaškim travnjacima otvaraju Hajduk i Šibenik

Hina

Ždrijeb je odredio da će novo prvenstvo 19. srpnja na Poljudu otvoriti Hajduk i Šibenik, dok će se ostale utakmice 1. kola odigrati četiri dana kasnije. izabran i Branko Laljak umjesto Roberta Markulina na čelo Udruge klubova 1. HNL



ZAGREB – Na sjednici Udruge klubova Prve HNL održanoj u utorak održan je ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova za sljedeće prvenstvo temeljem kojih se određuje raspored odigravanja.


Ždrijeb je odredio da će novo prvenstvo 19. srpnja na Poljudu otvoriti Hajduk i Šibenik, dok će se ostale utakmice 1. kola odigrati četiri dana kasnije, a igrat će Dinamo – Inter, Cibalia – Split, Slaven Belupo – Zagreb, Karlovac – Istra 1961, Osijek – Rijeka, Lučko – Zadar i Varaždin – Lokomotiva.


Utakmica Hajduk – Šibenik igrat će se ranije, kako bi Splićani mogli 23. srpnja na svom stadionu ugostiti aktualnog europskog prvaka Barcelonu povodom obilježavanja 100 godina svog postojanja.




Također, na sjednici je biran i novi predsjednik Udruge. Na to je mjesto jednoglasno izabran direktor Intera iz Zaprešića Branko Laljak koji će zamijeniti Roberta Markulina iz Slavena Belupa kojemu je istekao dvogodišnji mandat.


Branko Laljak do sada je uz Roberta Špehara obnašao dužnost dopredsjednika Udruge.


Na mjesta dopredsjednika, koji su ujedno i zastupnici u Skupštini HNS-a, izabrani su Robert Špehar i Robert Markulin.